Χωρίς κατηγορία

Πάτρα: «Κάηκε» ο ένας, αθώοι οι άλλοι δύο

Ακούστε το άρθρο

Με κάθειρξη 10 ετών και χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ, αλλά με αναστολή μέχρι την έφεση, καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης οικοπέδου που βρέθηκαν 141 μισοκαμμένα δενδρύλλια κάνναβης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.

Οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών, οι οποίοι μάλιστα είχαν προφυλακιστεί μετά τη σύλληψή τους. Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα η φυτεία αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεση πυρκαγιάς και σύμφωνα με την Αστυνομία η συγκομιδή της κάνναβης θα απέφερε σοδεία 80 κιλών με την αξία της να κυμαίνεται στο ποσό των 70.000 ευρώ.

Η φυτεία ήταν «ορφανή» αλλά όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας Αστυνομίας, ποτιζόταν από γεώτρηση σε κτήμα μέσω λάστιχου και έτσι κατηγορήθηκε ο ιδιοκτήτης. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του, υποστήριξε πως δεν είχε καμία απολύτως σχέση και το λάστιχο βρέθηκε κομμένο, αρκετά μέτρα πριν από το αγρόκτημα του. Μάλιστα, από την πλευρά της υπεράσπισης καυτηριάστηκε έντονα στην δικαστική αίθουσα η «προχειρότητα» της προανάκρισης καθώς δεν υπήρξαν πραγματικά περιστατικά που να πιστοποιούν την συμμετοχή των τριών κατηγορουμένων στην υπόθεση. Μάλιστα, οι συνήγοροι υπεράσπισής του εκτιμούν πως στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο θα δικαιωθεί και ο ίδιος.

Πηγή: Εφ. «Γνώμη»

Όλη η επικαιρότητα