Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Καλείται να πληρώσει φόρο 7 εκατ. ευρώ από κληρονομιά που ποτέ δεν πήρε!

klhronomia.jpg

Τον απόλυτο παραλογισμό αλλά και κάτι από σκωτσέζικο ντους βιώνει εδώ και ένα χρόνο ο Πατρινός Ν.Λ., ο οποίος λαμβάνει… ραβασάκια από την εφορία με τα οποία καλείται να καταβάλει φόρους για περιουσία και καταθέσεις που ποτέ δεν είχε.

Πρόκειται για άνθρωπο της διπλανής πόρτας που βγήκε στη σύνταξη πριν από λίγο καιρό και ο οποίος σε όλη του τη ζωή πορευόταν με αποδοχές τεχνίτη σε Δημόσιο οργανισμό.

Τα περίεργα έως και εξωφρενικά ξεκίνησαν πριν από λίγα χρόνια, όταν έλαβε για πρώτη φορά ειδοποιητήριο, σύμφωνα με το οποίο έπρεπε να ρυθμίσει φορολογική του εκκρεμότητα, για τρία μεγάλα ακίνητα στον Πειραιά και καταθέσεις σε τραπεζικό λογαριασμό ύψους 6 εκ. ευρώ!

Η πρώτη του αντίδραση ήταν να πάει στην εφορία και να κάνει γνωστό πώς ποτέ εν έχει πάει στον Πειραιά και φυσικά πως ποτέ δεν είχε τέτοιο χρηματικό ποσό. Με εντολή των αρμοδίων άφησε το ειδοποιητήριο με την εκτίμηση εκ μέρους τους πως πρόκειται για λάθος.

Τα δύσκολα άρχισαν πριν από ένα χρόνο όταν η εφορία επανήλθε εκ νέου και με έγγραφό της του ζητά πλέον την καταβολή φόρων ύψους 7 εκ. ευρω συνολικά, για τα τρία μεγάλα ακίνητα που έχει στον Πειραιά, καθώς και για τις καταθέσεις ( στο ποσό υπάρχουν προσαυξήσεις για τους φόρους που δεν έχουν πληρωθεί τόσα χρόνια).

Η «επιμονή» της εφορίας έβαλε ψύλλους στ’ αυτιά του συμπολίτη, ο οποίος ύστερα από έρευνα πληροφορήθηκε πως στον Πειραιά έμενε ο πατέρας του, ο οποίος είχε εγκαταλείψει την οικογενειακή στέγη επί δεκαετίες.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως τα ακίνητα στον Πειραιά -για τα οποία καλείται να πληρώσει φόρο- ανήκουν σε άγνωστα πρόσωπα, τα οποία υποστηρίζουν πως ουδεμία σχέση είχαν με τον πατέρα του, ενώ σύμφωνα με ένα άλλο σενάριο, δεν αποκλείεται καταθέσεις και ακίνητα να έχουν «ξαφριστεί» από κάποιο κύκλωμα το οποίο γνώριζε πως δεν υπήρχαν γέφυρες επικοινωνίας του πατέρα με τον γιο και την πρώην σύζυγό του.

Την υπόθεση ανέλαβαν δικηγόρος και ιδιωτικό γραφείο ερευνών.

Όλη η επικαιρότητα