Αχαϊα

Πάτρα: Κατέληξε ο 75χρονος που ληστές τον χτύπησαν με σκεπάρνι

Ακούστε το άρθρο

Στην ΜΕΘ όπου νοσηλευόταν διασωληνομένος εξέπνευσε ο 75χρονος Σωτήρης Σταματόπουλος , τον οποίο ζευγάρι, που έχει προφυλακιστεί, τον χτύπησε με σκεπάρνι, και τον λήστεψε μέσα στο σπίτι του στα Ζαρουχλέικα πριν από περίπου 10 ημέρες.

Οι δράστες έχουν προφυλακιστεί και τώρα η κατηγορία σε βάρος τους μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για το περιστατικό ανέφερε:

«Συνελήφθησαν στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 30 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι δυο ημεδαποί, ενεργώντας από κοινού, από ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, υπερπήδησαν συρματένια περίφραξη και μετέβησαν σε οικία 75χρονου ημεδαπού, όπου ο 30χρονος ανήλθε στο μπαλκόνι.
Ο δράστης προκάλεσε πολλαπλά χτυπήματα με σκερπανι στον ηλικιωμένο, ο οποίος εντωμεταξύ είχε εξέλθει στο μπαλκόνι του σπιτιού αντιλαμβανόμενος το θόρυβο, ενώ στη συνέχεια εισήλθε στο εσωτερικό της οικίας και αφού αφαίρεσε ένα ρολόι και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, τράπηκε μαζί τη συνεργό του σε φυγή.
Ο παθών διακομίστηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, «Άγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Για την διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκε άμεσα, ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, των στοιχείων των δυο δραστών, τον εντοπισμό τους και τη σύλληψη τους.
Οι δυο δράστες παραδέχτηκαν τις πράξεις τους και επέδειξαν τον ακριβή τρόπο δράσης τους. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το σκερπάνι που χρησιμοποίησε ο δράστης, καθώς και η μπλούζα που φορούσε, με κηλίδες αίματος, την οποία οι δράστες είχαν πετάξει σε κοντινό κάδο απορριμμάτων.»

πηγή

Όλη η επικαιρότητα