Αχαϊα Ελλάδα

Πάτρα: Κατέπεσε η κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης που είχε εξαρθρωθεί τον Ιούλιο του 2015 – Η απόφαση του Δικαστηρίου

Ακούστε το άρθρο

Κατέπεσε η κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εμπορία όπλων από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών το οποίο από τον περασμένο Μάρτιο εκδίκαζε την υπόθεση που είχε αποκαλυφθεί από την ασφάλεια Πατρών τον Ιούλιο του 2015. Το Δικαστήριο αθώωσε και τους 38 κατηγορουμένους που κάθισαν στο εδώλιο για τη συμμετοχή σε δύο εγκληματικές οργανώσεις η μία μάλιστα με ορμητήριο τον Αλισσό που έκρυβαν τα όπλα σε ειδικές κρύπτες και η δεύτερη στην Πάτρα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο αυτές ομάδες δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση και εμπορία οπλισμού στην Πάτρα και σε άλλες περιοχές της Χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αθώοι κρίθηκαν 22 κατηγορούμενοι, για 4 από τους 38 έπαψε η δίωξη ενώ οι υπόλοιποι 12 κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοκατοχή, διακίνηση με μορφή κατοχής και πώληση κατ’ εξακολούθηση, προμήθεια και παράνομη κατοχή πυρομαχικών καθώς και για άλλα. Σε αρκετούς καταδικασθέντες αναγνωρίσθηκαν ελαφρυντικά.

Επίσης κάθειρξη 10 ετών χωρίς αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 20 χιλ. ευρώ επεβλήθη στον όγδοο κατά σειρά κατηγορούμενο για παράνομη οπλοκατοχή και διακίνηση με μορφή κατοχής και διακίνησης κατ’ εξακολούθηση. Το Δικαστήριο μόνο για τους δύο καταδικασθέντες δεν έκανε δεκτό το αίτημα για αναστολή της εκτέλεσης της ποινής. Μικρότερες ποινές φυλάκισης καθώς και χρηματικά πρόστιμα και τριετή αναστολή επεβλήθησαν στους υπόλοιπους καταδικασθέντες. Η υπόθεση του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου που ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι προκάλεσε ικανοποίηση στις οικογένειες των κατηγορούμενων που αθωώθηκαν.

Να σημειωθεί ότι οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας τον Ιούλιο του 2015 έκαναν λόγο για πολυμελή εγκληματική οργάνωση που έκανε εισαγωγή των όπλων από την Βουλγαρία και τα μέλη τα εμπορεύονταν σε ολόκληρη τη Χώρα.

Δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας τον Ιούλιο του 2015

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: patrastv.gr

Όλη η επικαιρότητα