Αχαϊα

Πάτρα: Κατέπλευσε το πρώτο πλοίο από την Ιταλία – Κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο λιμάνι

Ακούστε το άρθρο

Στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσε το μεσημέρι της Δευτέρας το πρώτο πλοίο από το Μπάρι της Ιταλίας.

Στο χώρο ελέγχου των αφίξεων ήδη βρίσκονται κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Διοίκησης, εφαρμόζοντας στην πράξη τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας που ελήφθησαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας για τον Κορονοϊό.

Στελέχη του ΕΟΔΥ κάνουν ελέγχους και σε όσους ετοιμάζονται να ταξιδέψουν από την Πάτρα προς την Ιταλία.

87387630_636331410463168_4614267633074700288_n.jpg

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο χώρο του Λιμανιού με στελέχη του ΕΟΔΥ και τους εμπλεκόμενους φορεις (ΟΛΠΑ, Ναυτιλιακούς Πράκτορες κα) στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τον Κορονοϊό και τι θα πρέπει να γίνει στην περίπτωση που θα εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα.

Ενημέρωση Εποπτών Δημόσιας Υγείας, για τον Κορονοϊο μετά τον συναγερμό που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το Υπουργείου Υγείας, κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων στη γειτονική Ιταλία. Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα μέτρα πρόληψης αναφορικά με το λιμάνι της Πάτρας και όχι μόνο, αναφορικά με τις αφίξεις από την Ιταλία, όπου ήδη κατεγράφησαν 5 θάνατοι ανθρώπων και τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς,

Για την Τρίτη  στις 12 μμ έχει προγραμματιστεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Την ιδια ώρα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικιλίας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Κορονοϊό, συνέστησε ψυχραιμία, δηλώνοντας πως η χωρα έχει θωρακιστεί.

Πηγή

Όλη η επικαιρότητα