Αχαϊα

Πάτρα: Κλείσιμο καταστημάτων και διαμαρτυρίες κατοίκων γιατί δεν περνούν ούτε τα ασθενοφόρα

Ακούστε το άρθρο

Στη συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών του δήμου Πατρέων επανέρχεται τη Δευτέρα το ζήτημα των καταστημάτων που λειτουργούν στην οδό Ηφαιστου. Στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα του κλεισίματος 14 επιχειρήσεων. Η συνεδρίαση ωστόσο αναβλήθηκε. Σύμφωνα με την πρόταση της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου, 14 καταστήματα θα κλείσουν, δύο με απόφαση για οριστική αφαίρεση λειτουργίας και τα άλλα δώδεκα για χρονικό διάστημα δέκα ημερών.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της οδού Ηφαίστου δίνουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες βάση των οποίων από το δρόμο δεν μπορεί να περάσει ούτε ασθενόφορο εξαιτίας της παρουσίας των τραπεζοκαθισμάτων στο σημείο, με αποτέλεσμα σε μια περίπτωση οι διασώστες να χρειαστεί να μεταφέρουν στα χέρια για μερικά μέτρα τον ασθενή.

Όπως δήλωσε προ ημερών στο thebest.gr, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Παύλος Στάμος, η αναβολή κρίθηκε αναγκαία, καθώς δυο παλαιότερες σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής, είχαν απορριφθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με το αιτιολογικό ότι, δεν παρίστατο οι δικηγόροι των θιγόμενων καταστηματαρχών.

Πάντως σε κάθε περίπτωση η οριστική απόφαση για το κλείσιμο των καταστημάτων, αναμένεται να παρθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας, σε προσεχή του συνεδρίαση.

Οι προτάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που θα συζητηθούν το Δημοτικό Συμβούλιο μιλούν για την 10ήμερη αναστολή της λειτουργίας τους, ενώ για ένα εξ αυτών θα αποφασιστεί η οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων την περασμένη Δευτέρα, αποφασίστηκε το κλείσιμο δυο καταστημάτων για δέκα ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο ιδιοκτήτες των καταστημάτων δεν παρέστησαν στη συνεδρίαση, ενώ ο ένας ήδη έχει κλείσει το μαγαζί.

Οι αποφάσεις για το κλείσιμο τον καταστημάτων της Ηφαίστου, έρχονται μετά από τις μηνύσεις για τα τραπεζοκαθίσματα, καθώς σε μερικές περιπτώσεις κλείνουν όλον τον πεζόδρομο.

Πηγή: thebest.gr 

Όλη η επικαιρότητα