Αχαϊα

Πάτρα: “Κορδελιό” πήγε να γίνει η Αγυιά

Ακούστε το άρθρο
Ανησυχία προκλήθηκε χθες το πρωί στην περιοχή μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του γηπέδου της Παναχαϊκής, όταν βρέθηκε τυχαία ένας όλμος, πίσω από υπαίθριο κατανεμητή τηλεπικοινωνιών.
Αλλωστε οι πρόσφατες εικόνες με την βόμβα που είχε βρεθεί στην περιοχή του Κορδελιού της Θεσσαλονίκης, έστω και αν δεν πρόκειται της ιδίας βαρύτητας περιστατικό, προκάλεσαν συνειρμούς.
Αμέσως μετά την ανεύρεση του όλμου, κοντά στις οδούς Δοϊράνης και Κύπρου, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και περιπολικά που έσπευσαν στο σημείο, απέκλεισαν την περιοχή, για λόγους ασφαλείας.
Επειτα από λίγη ώρα έφθασαν στο σημείο ανεύρεσης του όλμου άνδρες του Γραφείου Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι, αφού πρώτα εξέτασαν προσεκτικά τον όλμο, στη συνέχεια τον πήραν και τον μετέφεραν σε ασφαλές σημείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προέκυψε μετά την εξέταση του όλμου, δεν έφερε πυροδοτικό μηχανισμό και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθεί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες, ο όλμος αναμένεται να παραληφθεί από την ειδική υπηρεσία του Στρατού για περαιτέρω έρευνα. Πάντως, αν κατά τη διάρκεια της έρευνας προκύψουν στοιχεία, τότε ο όλμος θα σταλεί για εξειδικευμένη έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.
Πηγή: pelop.gr 

Όλη η επικαιρότητα