Πάτρα: Κορυφώνονται σήμερα οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Άγιου Ανδρέα

Share

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Πάτρα γιορτάζει και φέτος τον προστάτη της , Απόστολο Ανδρέα. Ο ιερός ναός του πολιούχου της Αχαϊκής πρωτεύουσας, θα είναι και φέτος  το επίκεντρο του εορτασμού , με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών από την περιοχή και όλη τη χώρα.

Στις  εκδηλώσεις  θα παραστεί ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της, Παναγιώτης Πικραμένος, ενώ θα παραστούν και θα συμμετάσχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις 12 επίσκοποι.

Δεδομένη θεωρείται η παρουσία του  Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεου, του Μητροπολίτη  Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά καθώς και των Μητροπολιτών Ιερισσού, Αγίου Όρους  Θεόκλητου, Σερρών Θεολόγου, Ζιχνών – Νευροκοπίου. Ιερόθεου και Μεγάρων Κωνσταντίνου.

Στις 10.00 σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία και στις 10.45’ η Θεία Δοξολογία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας, του Σταυρού και της εικόνας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα κατά μήκος της οδού Αγ. Ανδρέου. Η πομπή θα στρίψει στη Δημ. Γούναρη έως την Μαιζώνος όπου πάντα τελείται δέηση και θα συνεχίσει έως την Τριών Ναυάρχων και κατόπιν θα επιστρέψει στο ναό για την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.

Πηγή: patrastimes