Αχαϊα

Πάτρα: Το λάβαρο του Καρναβαλιού στη θέση του! (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

Mε πανηγυρικό τρόπο και σε ατμόσφαιρα ευφορίας και χαράς συντονίστηκε η πόλη από το πρωί του Σαββάτου 21ης Ιανουαρίου σε καρναβαλικούς εορταστικούς ρυθμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η αρχή έγινε με την πομπή του μουσικού άρματος και του τελάλη, που με τον γνωστό περιπαιχτικό του τρόπο και με αφετηρία το Ρωμαϊκό Ωδείο και ακολουθώντας τη διαδρομή: Γερμανού-Αγ. Νικολάου-Κορίνθου-Κολοκοτρώνη-Μαιζώνος-Πλατεία Γεωργίου, Μαιζώνος, κατέληξε στο Δημαρχείο Πατρών για να παραδώσει το καρναβαλικό λάβαρο στο Δήμαρχο Πατρέων. Μέσα σε γιορτινό κλίμα ο τελάλης, πλαισιωμένος από τη συνοδεία του (πρόεδρος, αντιπρόεδρος, μέλη του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», μέλη της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού και καρναβαλιστές) μεταφέροντας το χαρμόσυνο μήνυμα της έναρξης της μεγάλης γιορτής στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και προσκαλώντας τον κόσμο στην τελετή έναρξης, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στην πλατεία Γεωργίου, κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο, όπου τους περίμεναν ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Όπως προστάζει το έθιμο έγινε η παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στο Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο στην είσοδο του Δημαρχείου και η ανάρτησή του μέσω ρίψεων σοκολατών από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών: «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίκτες» εγκαινιάζοντας τη φετινή καρναβαλική περίοδο και προθερμαίνοντας το κλίμα για την βραδινή τελετή έναρξης. Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2017  θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι τη λήξη της καρναβαλικής περιόδου, η οποία θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης μετέδωσε μήνυμα χαράς, δημιουργίας και αγώνα με αφορμή τη μεγάλη γιορτή της νεολαίας και κάλεσε τους Πατρινούς να κατέβουν το βράδυ στις 9 στην πλατεία Γεωργίου για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Όλα είναι έτοιμα και η πλατεία του Πατρινού Καρναβαλιού έχει φορέσει τα γιορτινά της και μας περιμένει να υποδεχτούμε όλοι μαζί το Πατρινό Καρναβάλι 2017.

Όλη η επικαιρότητα