Αχαϊα

Πάτρα: Ληστεία για δεύτερη φορά στο ίδιο πρακτορείο ΟΠΑΠ – Σοκαρισμένο το θύμα

Ακούστε το άρθρο
Δεύτερη ληστεία σε διάστημα ενάμιση χρόνου είναι αυτή που σημειώθηκε στο πρακτορείο Προ-Πο, που ανήκει στην πατρινή κολυμβήτρια Αγγελική Γερόλυμου, χθες το απόγευμα. Και πέμπτο χτύπημα σε επαγγελματική στέγη μέσα σε ένα δεκαήμερο. Αυτή τη φορά παρά λίγο να έχουμε θύμα, από το σοκ.
Οι (όποιες, μικρές ή μεγάλες) εισπράξεις του ταμείου ήταν και αυτή τη φορά στόχος του ληστή, ο οποίος είχε στήσει καρτέρι στον πατέρα της Αγγελικής. Ο άνθρωπος μετά τη ληστεία μεταφέρθηκε σοκαρισμένος στο νοσοκομείο.
Το πρακτορείο Προ-Πο βρίσκεται στην οδό Λευκωσίας 2 και όπως περιγράφει στην «εφ. Πελοπόννησο» η σύζυγος του πράκτορα, Ζωή Γερόλυμου:
«Ο σύζυγός μου άνοιξε το μαγαζί και με το που μπήκε μέσα σταμάτησε μια μηχανή έξω. Κατέβηκε ένας άνδρας, μπήκε και αυτός μέσα φορώντας κράνος και τον απείλησε με όπλο. Του είπε «έβγα έξω από τον πάγκο» και άφησε τον σύζυγό μου να καθίσει σε μια καρέκλα. Ο ληστής ανενόχλητος πήρε τις εισπράξεις και έφυγε. Δεν ξέρω πόσα ήταν τα χρήματα. Υπολογίζουμε πάνω από 500 ευρώ. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από ενάμιση χρόνο».
Ο πράκτορας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κρίση ξαφνικής συγκίνησης, που δεν ήταν τυχαία: Ηταν η δεύτερη φορά που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με ληστή.
Στις 29 Οκτωβρίου 2015 το βράδυ και ενώ κατευθυνόταν σε παρκινγκ στην οδό Αμμοχώστου και Κύπρου, απέναντι από το πρακτορείο, ένας άνδρας τον πλησίασε από πίσω και τον κτύπησε στο κεφάλι για να του πάρει μια τσάντα με τις εισπράξεις. Τότε ο ληστής τού είχε στήσει ενέδρα σε σκοτεινό σημείο και γνώριζε (ή υπέθετε) ότι ο πράκτορας μετέφερε τις εισπράξεις στο σπίτι του.
Αυτή τη φορά, η έφοδος ήρθε μέσα στο μαγαζί. Μάλιστα ο δράστης δεν έκανε πάνω από ένα λεπτό περίπου.
Οι αστυνομικοί αναζητούσαν τον ληστή -φορούσε μαύρο παντελόνι και μαύρο μπουφάν- χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ψύλλος στα άχυρα.
Και τώρα περιμένουμε την επόμενη ληστεία, από τον ίδιο ή έναν επόμενο ληστή, καθώς φαίνεται ότι «τα κατορθώματα».

Όλη η επικαιρότητα