Αχαϊα

Πάτρα: Μαρτυρία, από την παρολίγο τραγωδία με δύο Πυροσβέστες-“Ήρθε ο χάρος, μας χαιρέτησε και έφυγε”

Ακούστε το άρθρο

Τύχη βουνό, είχαν δύο άνδρες της Πυροσβεστικής Πατρών, οι οποίοι έπεσαν χθες τα ξημερώματα, θύματα τροχαίου ατυχήματος, ενώ καθάριζαν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, από κλαδιά.

Το όχημα της Πυροσβεστικής, χτυπήθηκε από διερχόμενο φορτηγό, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό των δύο πυροσβεστών.

Το ατύχημα σημειώθηκε χθες, τις πρώτες πρωινές ώρες στην αρχή της ΕΟ Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Μιντιλογλίου. Το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, είχε μεταβεί στις 5 τα ξημερώματα με ένα όχημα για να απομακρύνει από τον δρόμο, ένα δένδρο που είχε σπάσει η νυχτερινή καταιγίδα. Οι δύο άνδρες του Σώματος, δεν πρόλαβαν να τελειώσουν τη δουλειά τους, καθώς το κοπτικό υπέστη βλάβη και κάλεσαν ένα άλλο κλιμάκιο για να βοηθήσει. Μέχρι να έρθει το άλλο όχημα, οι δύο άνδρες της Πυροσβεστικής μπήκαν στην καμπίνα του οχήματός τους, για να περιμένουν, όταν ξαφνικά, είδαν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, να έρχεται κατά πάνω τους, ένα φορτηγό, το οποίο είχε εκτραπεί από το ρεύμα κυκλοφορίας του.

Το φορτηγό έπεσε πάνω στο πυροσβεστικό όχημα με αποτέλεσμα οι δύο πυροσβέστες να τραυματιστούν ελαφρά και να χρειαστεί να διακομιστούν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο. Εξαιτίας του ατυχήματος η περιμετρική οδός της Πάτρας έκλεισε για λίγη ώρα.

Τα λόγια του οδηγού του πυροσβεστικού οχήματος, σε ανάρτησή του, στο φέισμπουκ, συγκλονίζουν: «Φίλε και συνάδελφε Ανδρέα… Ζω είμαι στην οικογένειά μου. Ηρθε ο χάρος, μας χαιρέτησε και έφυγε. Ηταν να ζήσουμε”.
«Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα σήμερα. Να σημειώσουμε εδώ πως οι δύο συνάδελφοί είχαν πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα βάζοντας προστατευτικούς κώνους στο οδόστρωμα πριν ξεκινήσουν να κάνουν έργου καθώς επίσης στο συμβάν ήταν και περιπολικό της ΕΛΑΣ για την ομαλή κυκλοφορία του δρόμου. Οι συνάδελφοι μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους και προσπαθούν να συνέλθουν από το σοκ που υπέστησαν και οι δύο», αναφέρει το firemastersface.blogspot.com.

Πηγή: Εφ.Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα