Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Με μεγαλοπρέπεια αλλά χωρίς λιτάνευση οι εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιο Ανδρέα

patras2.jpg

Χωρίς τη λιτάνευση της εικόνας και της τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέου λόγω κακοκαιρίας ολοκληρώθηκαν νωρίς το μεσημέρι οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα.

«Δεν συνιστά ευλάβεια να τρέχουμε κάτω απο τα μπαλκόνια και να ταλαιπωρούμαστε» είπε ο Μητροπολίτης, προκαλώντας σχετική αμηχανία αλλά και δυσαρέσκεια σε ορισμένους από τους πισοτύς, καθώς όλα ήταν έτοιμα για τη λιτάνευση και η αναβολή έγινε κυριολεκτικά στο παρά ένα. Παρών στις εκδηλώσεις και ο εορτάζων Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Ανδρέας Κατσανιώτης.

Τουλάχιστον πέντε Αρχιερείς βρέθηκαν στην πόλη ύστερα από πρόσκληση του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, για να παραστούν στον διήμερο εορτασμό του Αγίου Ανδρέα.

Συγκεκριμένα συχοροστάτησαν με τον Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, ο Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεος, ο Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος που κάθε χρόνο τιμά με την παρουσία του την Πάτρα και τον Πολιούχο μας Άγιο Ανδρέα, ο Μητροπολίτης Γλυφάδος κ.κ. Παύλος και ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. Θεόκλητος.

Το λατρευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής 29/11/2013 με τον Μέγα πανηγυρικό εσπερινό ενώ ακολούθησε η νυχτερινή Θεία λειτουργία στις 10 το βράδυ, πάντοτε στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου.

Σήμερα το πρωί, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε η πολυαρχιερατική Θεία λειτουργία και ακολούθησε η Θεία Δοξολογία.

Πηγή: thebest.gr

Όλη η επικαιρότητα