Αχαϊα Εκκλησία

Πάτρα: Με όλα τα απαραίτητα μέτρα η Θεία Λειτουργία και η Λιτανεία για τον Άγιο Ανδρέα

Η γιορτή για τον Άγιο Ανδρέα πλησιάζει και στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη για  τον εορτασμό του Πολιούχου της πόλης, προκειμένου να αποφασιστούν  τα μέτρα που θα ισχύσουν με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Πατρών κκ Χρυσόστομος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, καθώς και εκπρόσωποι υγειονομικών φορέων και της αστυνομίας.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν κανονικά η Θεία Λειτουργία και η λιτανεία με την τήρηση όλων των μέτρων που προβλέπονται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

“Δεν μπορώ να αντιληφθώ πως θα πάμε σε οποιαδήποτε εκδήλωση χωρίς να έχουν ληφθεί τα πιο αυστηρά μέτρα, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία”, τόνισε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ενώ πρόσθεσε πως για τον έλεγχο πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού εντός του Ιερού Ναού ότι θα πρέπει να υπάρξουν ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος επεσήμανε: “η γιορτή πρέπει να γιορταστεί  με λαμπρότητα αλλά χρειάζεται να εφαρμοστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και ό,τι προβλέπει το ΦΕΚ. Γιατί βρισκόμαστε σε μια κατακόκκινη περιοχή. Τα ενεργά κρούσματα είναι πάρα πολλά και έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ. Πήραμε την πρωτοβουλία μαζί με τον Μητροπολίτη, να συναντηθούμε, για να δούμε πώς θα επιτηρήσουμε την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου ώστε να μην έχουμε παρατράγουδα τα οποία θα τα πληρώσουμε μετά”.

Όλη η επικαιρότητα