Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Με τα… όπλα παρά πόδα αντιεξουσιαστές και Αστυνομία!

antiexousiastes-patra.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στην αναζήτηση νέου… χώρου στέγασης των δράσεων και εκδηλώσεών τους έχουν επιδοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο, μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας στις αρχές Αυγούστου στα υπό κατάληψη κτίρια του πρώην Παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου, του Μαραγκοπουλείου και του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου στα ΤΕΙ.

Όπως αναφέρουν πηγές αχαϊκών ιστοσελίδων, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής (Δευτέρα) συνέλευσης τα άτομα που συμμετείχαν, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, αποφάσισαν να εντείνουν οι αντιδράσεις τους, κυρίως κατά της Αστυνομίας, ενώ στο στόχαστρο συνεχίζει να βρίσκεται και ο Δήμος Πατρέων, ο οποίος συνέβαλε στον καθαρισμό του χώρου του Παραρτήματος.

Προς το παρόν, εκτός από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στο οποίο και πραγματοποιούν τις συνελεύσεις τους, εξακολουθούν να έχουν ως χώρο συνάντησης την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Όλγας).

Να σημειωθεί πως οι χώροι όπου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες η επιχείρηση της Αστυνομίας αλλά και τα κτίρια του Δήμου Πατρέων, επιτηρούνται από τις αστυνομικές Αρχές.


Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας βρίσκεται σε επιφυλακή αναμένοντας, όπως ανέφεραν ανώτεροι αξιωματικοί, ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις.

Δηλώνουν πάντως, όμως, πως η Αστυνομία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε ζητήματα προκύψουν, μην επιτρέποντας πάλι να προχωρήσουν τέτοιου είδους ομάδες και πάλι σε καταλήψεις.

Ήδη οι αντιεξουσιαστές ξεκίνησαν τις αντιδράσεις τους όταν το βράδυ της Τρίτης πραγματοποίησαν κατάληψη στον τηλεοπτικό σταθμό Super B στην οδό Αγίου Ανδρέου.

Με την έναρξη του δελτίου ειδήσεων προβλήθηκε βίντεο που δημιουργήθηκε τόσο για την επιχείρηση της Αστυνομίας, όσο και για την ιστορία των χώρων αλλά και τις εκδηλώσεις που είχαν γίνει εκεί, ενώ αναγνώστηκαν και κείμενα συμπαράστασης στους καταληψίες.

Επόμενη δράση τους είναι η νέα συνέλευση για τη συνδιαμόρφωση κινήσεων αλληλεγγύης στις καταλήψεις που θα πραγματοποιήσουν αύριο το απόγευμα (Πέμπτη) ώρα 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας την οποία και διοργανώνουν οι Αναρχικοί/ες, Αντιεξουσιαστές/τριες, Καταληψίες, Αλληλέγγυοι/ες.

Πηγή: patrastimes.gr

Όλη η επικαιρότητα