Αχαϊα

Πάτρα: “Μη μιλάς, θα σε σκοτώσω” – Σόκαραν τα λόγια ληστών σε ηλικιωμένους

Ακούστε το άρθρο

Σε συνολική κάθειρξη 20 ετών και απέλαση μετά την έκτιση της ποινής του, καταδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών, ένας Γεωργιανός υπήκοος για απόπειρα ληστείας και ανθρωποκτονία από αμέλεια, μιας ηλικιωμένης γυναίκας, σε υπόθεση που είχε απασχολήσει την Ασφάλεια Πατρών, πριν από αρκετά χρόνια.

Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος, που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 25 χρόνια κάθειρξη, ήταν ένας από τους τέσσερις διαρρήκτες που είχαν εισβάλλει παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2010, στην οικία δύο ηλικιωμένων αδελφών, γνωστής οικογένειας του Ζαβλανίου.

Αφού ακινητοποίησαν και φίμωσαν τον 80χρονο και την 79χρονη αδελφή του, που ήταν κατάκοιτη στο κρεβάτι με βαριά καρδιοπάθεια, ξυλοκόπησαν τον άνδρα, τον απείλησαν λέγοντάς του χαρακτηριστικά «μη μιλάς γιατί θα σε σκοτώσω» και έκαναν το σπίτι άνω-κάτω, ψάχνοντας για χρήματα, χωρίς όμως να βρουν τίποτα.

Οταν οι δράστες έφυγαν άπραγοι από το σπίτι, ο ηλικιωμένος κατάφερε να λυθεί και βγήκε στο μπαλκόνι για να φωνάξει σε βοήθεια. Στο μεταξύ, πέρασε από το δωμάτιο της κατάκοιτης αδελφής του, διαπιστώνοντας ότι δεν είχε τις αισθήσεις της.

Αργότερα, αποδείχθηκε ότι είχε ξεψυχήσει από καρδιακή ανακοπή.

Από τους τέσσερις διαρρήκτες βρέθηκε μετά από καιρό, μόνο ο αλλοδαπός κατηγορούμενος, λόγω των αποτυπωμάτων που είχε αφήσει στο παράθυρο του σπιτιού και συνελήφθη στην Αττική καθώς ήταν σεσημασμένος, ενώ οι άλλοι δράστες είχαν κατονομαστεί από τον ίδιο, αλλά παραμένουν μέχρι και σήμερα ελεύθεροι.

Πηγή: Εφ.Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα