Αχαϊα Πολιτισμός

Πάτρα: Οι μικροί καραγκιοζοπαίχτες “έκλεψαν” την παράσταση (PHOTOS)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 η πολιτιστική εκδήλωση λήξης “Το Θέατρο Σκιών συναντά τον Ελληνικό Κινηματογράφο” που διοργάνωσε το Περί Σκιών υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού στο θεατράκι της μαρίνας.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκαν θεατρικές σκηνές από τρεις κινηματογραφικές ταινίες που άφησαν εποχή την Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο, Κορίτσια στον ήλιο και Η αρχόντισσα και ο αλήτης.

Στην δεύτερη ενότητα οι μικροί καραγκιοζοπαίχτες που μαθαίνουν την τέχνη του Καραγκιόζη παρουσίασαν αποσπάσματα παραστάσεων θεάτρου σκιών με το μικρότερο τμήμα ηλικίας 2,5 ετών με 5 να κλέβει πραγματικά την παράσταση.

Μια διαφορετική και πρωτότυπη εκδήλωση από τις συνηθισμένες όπου το κοινό τίμησε με την παρουσία του και χειροκρότησε την προσπάθεια των μικρών καραγκιοζοπαιχτών κατακλύζοντας το θεατράκι.

Συγκινητική ήταν και η βράβευση της κ. Σούλας Μαλεσιάδα από τον κ. Πατρινό όπου δεν ξεχνά όσους υπηρέτησαν πιστά τη τέχνη.  Η κ. Μαλεσιάδα από τον Βάλτο Αιτωλοκαρνανίας ήταν βοηθός του μεγάλου καραγκιοζοπαίχτη Ορέστη (Ανέστη Βακάλογλου 1922-1998) και ο κ. Πατρινός την βράβευσε για την πολυετή συμβολή και προσφορά της στο θέατρο σκιών.

Ο φετινός κύκλος για το Περί Σκιών έκλεισε αλλά ένας νέος και δημιουργικός θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη δίνοντας μας πολλές θετικές υποσχέσεις.

unnamed_1_0.jpg

unnamed_2_0.jpg

unnamed_3_0.jpg

unnamed_0.jpg

unnamed_5_0.jpg

Όλη η επικαιρότητα