Αθλητισμός Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: «Μύδροι» κατά πάντων από τον Α.Κούγια – Στον αέρα το Παναχαϊκή-Φωστήρας!

kougias1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε στη συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Κούγιας στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο το απόγευμα της Πέμπτης.  «Έχω πει ότι θα φύγω το καλοκαίρι και θα το κάνω» είπε ενώ τόνισε ότι εάν μέχρι το καλοκαίρι που θα αποχωρήσει δεν βρεθεί αξιόπιστος επενδυτής ή αγοραστής τότε η ομάδα θα διαλυθεί.

Άσκησε σκληρή κριτική στην τοπική αυτοδιοίκηση λέγοντας πως από την πρώτη στιγμή ήταν μόνος του ενώ ανέλαβε πλήθος χρεών τα οποία και εξόφλησε. «Μύδρους»  εξαπέλυσε κατά της ΕΠΣ Αχαΐας και του Δημάρχου Πατρέων Γιάννη Δημαρά λέγοντας:

«Ο Δημαράς είναι μορφωμένος; Μάλλον πήρε πτυχίο από την Ιταλία με τενεκέδες λάδι”! Αν δώσουμε μία μπάλα στον Δήμαρχο θα την πάει στην Αστυνομία για βόμβα».

Αποκάλεσε μάλιστα «ρεμάλι» (!) τον εκπρόσωπο του Δήμου, αντιδήμαρχο Χαράλαμπο Στανίτσα, ο οποίος είπε ότι ο δήμαρχος δεν μιλάει με τον Αλέξη Κούγια γιατί είναι αναξιόπιστος.

Στον αέρα παραμένει και το παιχνίδι του Σαββάτου, καθώς όπως είπε ο Κούγιας δεν έχει λάβει ακόμα την τελική του απόφαση.

Ανέφερε συγκεκριμένα ο Κούγιας:

«Η παρουσία μου στην Πάτρα συνδυάστηκε με την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Στην διάρκεια όλων αυτών των ετών κατέρρευσαν ιστορικές ομάδες, όπως η ΑΕΚ και ο Ηρακλής. Περίμενα ότι παραλαμβάνοντας μια ομάδα με τόσα χρέη θα είχα βοήθεια. Περίμενα ότι θα μας πουν ένα μπράβο για το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε, με κόντρα διαιτησίες και απέναντι σε ένα αισχρό κατεστημένο. Και όμως, στο τέλος της χρονιάς δεν μας έδωσαν ούτε ένα κύπελλο. Η ΕΠΣ Αχαϊας δεν μας τίμησε τότε. Μετά μας κατηγόρησαν για δωροδοκία. Ημασταν μόνοι μας απέναντι σε όλους. Λίγες μόλις μέρες πριν πάρουμε το πρωτάθλημα, είχε γίνει διαμαρτυρία στην Πάτρα εναντίον μου, με επικεφαλής τον μεγάλο επιχειρηματία της πόλης κ. Ράπτη και τον κ. Αθανασόπουλο» είπε ο Αλέξης Κούγιας. Εγώ δεν θα είμαι εδώ στο τέλος της σεζόν. Οταν λέω κάτι, το κάνω. Σκέφτομαι τους παίκτες που έχουν υπογράψει συμβόλαια για 2-3 χρόνια. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Μόνο με 4-5 άτομα στην Πάτρα».

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟ

«Ποιος είναι εκείνος ο εκπρόσωπος του Δήμου που είπε για μένα; Ελάτε εδώ, ρε, ρεμάλια. Γιατί για ρεμάλια πρόκειται. Ποιος είναι αυτός; Ξέρουν κανέναν ιδιοκτήτη εδώ στην Πάτρα να πληρώνει; Αν δεν ερχόμουν εγώ, θα υποβιβάζονταν. Ελάτε ρε τύποι, εσείς περίεργοι. Δεν ξέρετε τι είναι να ξυπνάς το πρωί και να ξέρεις ότι έχεις να πληρώσεις τέτοιους ανθρώπους. Υπήρχε άλλος άνθρωπος να πληρώσει 800.000 ευρώ χρέη Μακρή και Μουτζουρούλια; Εχετε δει κανέναν να πληρώσει 800.000 ευρώ στο ΙΚΑ; Είμαι αναξιόπιστος εγώ; Να φτιάχνουμε το γήπεδο, να φτιάχνουμε γραφεία, να καταθέτουμε εγγυητική… Δεν έχουμε ούτε μια προσφυγή εις βάρος μας. Γιατί ρε παλιάνθρωποι τορπιλίζετε αυτήν την κατάσταση. Πόσα λεφτά χρωστάει στην ΔΕΥΑΠ η Ερασιτεχνική κύριε Δημαρά; Εμείς χρωστάμε 2 μήνες».

«Δεν ζητήσαμε να οριστεί το ματς του Σαββάτου. Το έκανε από μόνη της η ΕΠΑΕ. Δεν ζητήσαμε εμείς αλλαγή ώρας. Η Αστυνομική διεύθυνση το έκανε λόγω Καρναβαλιού. Δεν έχουμε κάνει τίποτα. Με εκλιπαρεί ο Καλογιάννης, να μην αποσύρουμε την ομάδα. Η απορία όλων είναι αν διαλυθεί η ομάδα ή αν θα συνεχίσουμε. Δεν έχω πάρει ακόμη την απόφασή μου. Με περιμένουν στην γωνιά άτομα. Με έχουν κλονίσει. Θέλω να μιλήσω με τα παιδιά μου, με τους ποδοσφαιριστές και θα δούμε. Εγώ πάντως θα φύγω το καλοκαίρι σε κάθε περίπτωση. Με πολιορκούν πολλές μεγάλες ΠΑΕ. Θέλω να μείνω εδώ, αλλά δεν θα μείνω. Για μένα το κεφάλαιο Παναχαϊκή έκλεισε οριστικά ό,τι και να γίνει. Αν συνεχίσει η ομάδα, θα συνεχίσει για την πόλη και τους φιλάθλους της. Τα χρέη στην εφορία και το ΙΚΑ είναι 310.000 ευρώ, θα τα πληρώσω εγώ».


Πηγή: thebestr.g

Όλη η επικαιρότητα