Categories: Αχαϊα

Πάτρα: Ο διανομέας με τη «χρυσή καρδιά» (vid)

Share

«Του λέω τι έχεις άνθρωπε; μου λέει πεινάω. Του λέω πάρε φαγητό και να ξέρεις υπάρχει Θεός για όλον τον κόσμο» σημείωσε ο διανομέας Σπύρος Αβραμόπουλος.

Κάτι τόσο απλό αλλά όχι δεδομένο. Ο Σπύρος Αβραμόπουλος είναι ο διανομέας από την Πάτρα που παρέδωσε μαθήματα ανθρωπιάς σε όλους, σταματώντας να δώσει φαγητό σε άστεγο.

«Ήταν αδύναμος ο άνθρωπος μουρμούριζε μόνος του “δεν υπάρχει Θεός για μένα;”» πρόσθεσε.

Δεν το σκέφτηκε στιγμή. Ο κύριος Σπύρος αντικρύζοντας τον ηλικιωμένο άνδρα ολομόναχο στο παγκάκι στα Ψιλαλώνια έτρεξε στο μαγειρείο του κύριου Μιλτιάδη για να του πάρει ένα πιάτο φαΐ.

«Μου είπε ότι κάποιος είναι στο παγκάκι. Κρυώνει και πεινάει και του λέω πάρε αυτά, σερβίτσιο και ψωμί και πηγαίνετε τα» σημείωσε ο Μιλτιάδης Παπανδρέου.

Η φωτογραφία με τον διανομέα πάνω στο μηχανάκι να προσφέρει λίγα μακαρόνια με κρέας στον ηλικιωμένο άνδρα συγκίνησε τους πάντες.

«Μόλις του τα έδωσα κατευθείαν μου είπε “ευχαριστώ”, με κοίταξε στα μάτια και άνοιξε να φάει. Του είπα καλή όρεξη ο Θεός να σε έχει καλά και έφυγα» συμπλήρωσε ο διανομέας Σπύρος Αβραμόπουλος.

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο έκανε τον γύρο του Διαδικτύου με όλον τον κόσμο να αποθεώνει τον διανομέα με τη χρυσή καρδιά.

«Εγώ μπορεί να δουλεύω αλλά θα γυρίσω σπίτι μου. Αυτοί οι άνθρωποι τι θα απογίνουν; Αυτός και ο άλλος πιο κάτω που του αφήνουμε καμιά σακουλίτσα» υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Πατέρας δύο παιδιών, ο Σπύρος Αβραμόπουλος κάνει αυτή τη δουλειά περισσότερο από 25 χρόνια και όπως παραδέχεται στο LIVE NEWS έχει δει και ζήσει πολλά.

«Την κάνω 25-30 χρόνια. Και με βροχή και με καλό καιρό. Καλό είναι να βοηθάνε όλοι. Όσο μπορεί ο καθένας» συμπλήρωσε ο διανομέας φαγητού.

Ο κ. Σπύρος και ο κ. Μιλτιάδης είναι οι αφανείς ήρωες και «φύλακες άγγελοι» για τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που ζουν άστεγοι στις μέρες του κορωνοϊού.

Πηγή: in.gr