Αχαϊα

Πάτρα: Ο Δήμος έκοψε 35.000 κλήσεις σε ένα χρόνο – Τι ετοιμάζει για την ελεγχόμενη στάθμευση

Δήμος Πατρέων για το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, λίγο πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την επαναλειτουργία του. Από 150 έως 200 κλήσεις ανά ημέρα επιδίδει το προσωπικό του τμήματος κοινόχρηστων χώρων για οχήματα που βρίσκει σταθμευμένα στο σύστημα χωρίς να έχουν «ξύσει» κάρτα.
Η ελεγχόμενη στάθμευση ξαναμπήκε στη ζωή των Πατρινών τον Οκτώβριο του 2016. Από τότε μέχρι σήμερα οι δημοτικοί υπάλληλοι του τμήματος κοινοχρήστων χώρων επιτηρούν το σύστημα και βεβαιώνουν παραβάσεις στους ιδιοκτήτες οχημάτων που δεν συμμορφώνονται με αυτό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος διατίθενται καθημερινά περίπου 2.200 κάρτες. Οι παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί στον περίπου ένα χρόνο λειτουργίας του συστήματος ανέρχονται στις 35.000 και από αυτές έχουν πληρωθεί στο δημοτικό ταμείο οι 15.000 κλήσεις.
Το ποσοστό της παραβατικότητας υπολογίζεται στο 40%, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν καθημερινά 1.800-1.900 οδηγοί που σταθμεύουν στο σύστημα χωρίς να προμηθεύονται κάρτα. «Διαφεύγουν… Εμείς, κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια» λέει στην «Π» ο προϊστάμενος του τμήματος ελέγχου κοινοχρήστων χώρων, Χρήστος Καλογερής. Παρά την προσπάθεια ενός σημαντικού αριθμού οδηγών να γλυτώσει το ποσό που αναλογεί στην προμήθεια μιας κάρτας (0,30 ευρώ), το υπηρεσιακό στέλεχος του Δήμου δηλώνει ικανοποιημένο από τη συμμόρφωση του κοινού και την εξοικείωσή του με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης.
Ως προς τη χρήση του συστήματος από τους μόνιμους κατοίκους του ιστορικού κέντρου, στον ένα χρόνο λειτουργίας του έχει διαπιστωθεί ότι οι θέσεις καταλαμβάνονται σε ποσοστό 35% καθημερινά. Ο αριθμός των μονίμων κατοίκων που δικαιούνται να σταθμεύουν ελεύθερα στην ελεγχόμενη στάθμευση είναι 1.030.
Μια ακόμα αλλαγή που θα έχει κυρίως αισθητικό αποτέλεσμα είναι ότι θα απομακρυνθούν τα παλιά μηχανήματα της ελεγχόμενης στάθμευσης, τα οποία σήμερα «χρησιμεύουν» μόνο για την ανάρτηση των πινακίδων με τα σημεία διάθεσης των καρτών. Στην θέση τους θα τοποθετηθούν καλαίσθητα πλαίσια στα οποία θα αναρτηθούν οι ίδιες ενημερωτικές πινακίδες. Το θετικό είναι ότι θα απαλλαγεί το κέντρο από έναν ξεπερασμένο αστικό εξοπλισμό που καταλάμβανε μέρος των πεζοδρομίων και σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλούσε προβλήματα στους πεζούς.
Ριζική τον τελευταίο χρόνο ήταν η αλλαγή της συμπεριφοράς των δυσαρεστημένων πολιτών που ξεσπούσαν πάνω στο σύστημα και στο προσωπικό του τμήματος, όταν αυτό τους βεβαίωνε παράβαση για χρήση της ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς να έχουν χρησιμοποιήσει κάρτα. Τους πρώτους μήνες λειτουργίας του συστήματος είχαν παρατηρηθεί μεμονωμένα περιστατικά εχθρικών συμπεριφορών από πολίτες σε βάρος των εργαζομένων. Σήμερα…«Δεν υπάρχουν καν μεμονωμένα τέτοια περιστατικά και είναι πολύ συνεργάσιμοι όλοι. Ακόμα και ορισμένοι καταστηματάρχες που έπαιζαν μαζί μας… κρυφτό, τώρα είναι συνεπείς και συνεργάσιμοι». Ο Δήμος εξέτασε και την πρόταση του εμπορικού κόσμου να διπλασιαστεί ο χρόνος στάθμευσης στην πορτοκαλί ζώνη από μία ώρα σε δύο. Η πρόταση απορρίφθηκε από τον Δήμο με το επιχείρημα ότι πρέπει να γίνεται συνεχώς εναλλαγή των οχημάτων στις θέσεις του συστήματος (αν δεν μπορεί να επιτευχθεί ο βασικός στόχος που είναι να αποθαρρυνθούν εντελώς οι οδηγοί στο να σταθμεύσουν στο ιστορικό κέντρο και να χρησιμοποιούν τα τρία πάρκινγκ της παραλιακής ζώνης).
Ενα ζήτημα για βελτίωση που έθεσαν χρήστες του συστήματος στην «ΠτΚ» είναι η ανάγκη να εφοδιάζονται συνεχώς τα σημεία διάθεσης με κάρτες. Ο Χρ. Καλογερής μας είπε ότι το πρόβλημα μπορεί να ήταν παροδικό, ενώ έχει εξαιρεθεί από τον κατάλογο με τα σημεία ένας μικρός αριθμός επαγγελματιών που σταμάτησε να εφοδιάζεται με «ξυστές» κάρτες.
Η ελεγχόμενη στάθμευση στην Πάτρα:
> Εχουν διατεθεί συνολικά 500.000 «ξυστές» κάρτες.
> Διατίθενται καθημερινά 2.200 κάρτες.
> Εχουν βεβαιωθεί 35.000 παραβάσεις.
> Εχουν πληρωθεί 15.000 κλήσεις.
> Από 1.800-1.900 οι οδηγοί που δεν «ξύνουν» κάρτα.
> Από 150-200 οι κλήσεις καθημερινά.
Πηγή: Τμ. Ελέγχου Κοινοχρήστων Χώρων Δήμου Πατρέων
Πηγή http://pelop.gr

Όλη η επικαιρότητα