Πάτρα: Ο Ν.Φαρμάκης περνάει τις μέρες του κορονοϊού, αποκλειστικά στο γραφείο – «Δεν πάω σπίτι»

«Είναι πολλά αυτά που σκέφτεται κάποιος όταν αναλαμβάνει για πρώτη φορά καθήκοντα περιφερειάρχη, εκπροσωπώντας 700.000 ανθρώπους. Σίγουρα όχι πάντως, ότι μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με μία… πανδημία που – ελπίζουμε προσωρινά – αλλάζει δραστικά τον τρόπο ζωή μας» μας είπε ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης.
Ωστόσο, υπογράμμισε, αυτή είναι η πραγματικότητα που όλοι ζούμε. «Και αυτή την πραγματικότητα καλούμαστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε, σήμερα και τις επόμενες μέρες.
Και να τα καταφέρουμε. Για εμάς τους ίδιους, όσους αγαπάμε και νοιαζόμαστε, για τους συμπολίτες μας, τελικά για την ίδια την πατρίδα και τους ανθρώπους της…».
Περνάει τις ώρες και τις μέρες του… κορονοϊού, σχεδόν αποκλειστικά στο γραφείο. «Με τα τηλέφωνα να χτυπούν ασταμάτητα, με διαρκείς προσπάθειες συντονισμού και αλληλοϋποστήριξης των φορέων της περιοχής μας και με πολλές – πολλές συσκέψεις, οι περισσότερες εξ αποστάσεως πλέον, λόγω των μέτρων ασφαλείας. Κοντά μου μόνον οι πολύ στενοί συνεργάτες. Έχω ζητήσει από τα στελέχη μας να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια να αισθάνονται ασφαλείς στους χώρους εργασίας.
Η τεχνολογία προσφέρει πολλές λύσεις. Αλλά ακόμα και αυτά που δεν μπορούν να γίνουν τώρα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα γίνουν αργότερα. Τώρα, αυτό που προέχει είναι να είμαστε όλοι καλά. Να κόψουμε τον δρόμο στον κορονοϊό και να μην του επιτρέψουμε να μας νικήσει…».
Η κατάσταση τον υποχρέωσε να κάνει ριζικές αλλαγές και σε οικογενειακό επίπεδο. «Προσωπικά, σταμάτησα να πηγαίνω ακόμα και στο σπίτι μου στο Αγρίνιο. Στερούμαι την οικογένειά μου; Ασφαλώς. Αλλά το κάνω για να μπορούμε να είμαστε όλοι ασφαλείς. Για να αποφύγω κάθε μετακίνηση που μπορεί να αποφευχθεί.
Και για να βρίσκομαι 24 ώρες το 24ωρο στην έδρα της Περιφέρειας, εκεί όπου η δουλειά συνεχίζεται ακατάπαυστα και ειδικά τώρα, είναι μάλλον πιο χρήσιμη και σπουδαία από ποτέ. Γιατί αν αυτές τις μέρες κάνουμε όλοι το χρέος μας, τηρήσουμε με ευλάβεια τις οδηγίες των ειδικών και πειθαρχήσουμε στα μέτρα της κυβέρνησης, θα καταφέρουμε σύντομα να επιστρέψουμε στη κανονική ζωή. Ολοι είμαστε κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Και κανένας κρίκος δεν πρέπει να σπάσει…».