Αχαϊα

Πάτρα: Ο συγγενής που “έδωσε” την 36χρονη λογίστρια των Αρσακείων

Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπη με το κακούργημα της υπεξαίρεσης βρίσκεται η 36χρονη Λογίστρια των Αρσακείων Σχολείων της Πάτρας, που παραμένει στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών, για να οδηγηθεί αύριο στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, σχετικά με τη σε βάρος της ληστεία που σκηνοθέτησε το πρωί της Παρασκευής, με στόχο να καλύψει την υποθεση υπεξαίρεσης 80.000 ευρώ από τα ταμεία του σχολικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tempo24.gr, το βασικό επιχείρημα που εξέθεσε στους Αστυνομκούς ως αιτιολογία για την αρπαγή του υπέρογκου χρηματικού ποσού σε διάστημα δυο ετών, ήταν αυτό που οδήγησε και στην αποκάλυψη του “σκοτεινού” ρόλου της.

Ειδικότερα η 36χρονη ισχυρίστηκε πως αφαιρούσε σταδιακά χρήματα από το 2015 και τα έδινε σε συγγενικό της πρόσωπο για την καλυψη των αναγκών του, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Το συγκεκριμένο άτομα κλήθηκε από την Αστυνομία για κατάθεση, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, αποκάλυψε πως δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από την νεαρή Λογίστρια και ουδέποτε είχε προσωπική χρηματική ανάγκη για θέμα υγείας.

Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, η 36χρονη “λύγισε” και παραδέχθηκε πως υπεξαίρεσε τις 80.000 ευρώ από το 2015 μέχρι και σήμερα, για “ιδιωτική” κατανάλωση, χωρίς ωστόσο να δώσει εξηγήσεις για το που δαπανήθηκαν.

ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ “ΤΥΦΛΗ” ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Η 36χρονη Λογίστρια φέρεται πως εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την εμπιστοσύνη που είχε “κατακτήσει” στο χώρο εργασίας της. Συγκεκριμένα πηγές αναφέρουν στο tempo24.gr, πως της είχαν “τυφλή” εμπιστοσύνη.  Η νεαρή μάλιστα διαχειρίζοταν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στις περιπτώσεις μικροσυναλλάγων φέρεται πως έβρισκε την ευκαρία να υπεξαιρέσει χρήματα χωρίς να γίνεται αντιληπτή.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Η τρυπα των 80.000 ευρώ στα ταμεία των Αρσακείων Σχολείων της Πάτρας, εντοπίστηκε όταν πραγματοποιήθηκε διαχειριστικός έλεγχος. Αρχικά η 36χρονη όπως αναφέρουν πηγές στο tempo24.gr, δήλωνε πως τα χρήματα είναι διασφαλισμένα σε ειδικό χώρο φύλαξης. Η έρευνα προχωρούσε και ο κλοιός “εσφιγγε” γύρω της. Έτσι λοιπόν η νεαρή Λογίστρια, το πρωί της περασμένης Παρασκευής σκηνοθέτησε ληστεια, ενώ κατευθυνόταν στο χώρο εργασίας της στο Πλατάνι Πάτρών.

Σύμφωνα με την καταγγελία της στην Αστυνομία, ακινητοποίησε το αυτοκίνητο της επί της οδου Γαληνού, καθώς μπροστά της βρήκε πεσμένο ένα μηχανάκι και ταυτόχρονα ένα αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαιναν τρια άτομα, της έκλεισαν τον δρόμο από την πίσω πλευρά. Βγήκαν από το αυτοκίνητο και της αφαίρεσαν τσάντα, που όπως υποστήριξε περιείχε 80.000 ευρώ!

Μάλιστα για να γίνει πείσει ακόμα περισσότερο για το ευφάνταστο σενάριο, ζήτησε τη συνδρομή και ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ για την μεταφορά της στο Νοσοκομείο, καθώς όπως ισχυρίστηκε κατά την διάρκεια της ληστείας, λιποθύμησε και τραυματίστηκε!

Πηγή tempo24.news/

Όλη η επικαιρότητα