Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Ο «Ξένιος Ζευς»… επισκέπτεται ξανά την πόλη!

13612_ph1.jpeg

Θέμα λίγων ημερών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του PatrasTimes.gr, και νέα επιχείρηση του «Ξένιου Δία» στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή με τη συμμετοχή ισχυρών αστυνομικών μονάδων από τα κεντρικά της Αθήνας αλλά και τις υπόλοιπες αστυνομικές διευθύνσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως Ηλεία, Αιτωλία και Ακαρνανία.

Η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας επιθυμούν να κάνουν μία ακόμη σημαντική επιχείρηση, όπως αυτή της 1ης Οκτωβρίου, προκειμένου να συγκεντρώσουν μεγάλο μέρος μεταναστών που πιθανόν να έχουν παραμείνει ή επιστρέψει στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Ουσιαστικά θέλουν να «εδραιώσουν» την πεποίθηση τόσο στους αλλοδαπούς, όσο κυρίως στους διακινητές τους, πως η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή δεν λειτουργούν πλέον ως σημείο διαφυγής προς τις ευρωπαϊκές ακτές της Ιταλίας.


Η τοπική ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε ετοιμότητα και αναμένει τις εντολές του υπουργείου. Παραάλληλα θεωρείται δεδομένη η έλευση ισχυρών δυνάμεων στη νέα αυτή επιχείρηση του «Ξένιου Διός», όπως της ΥΜΕΤ από την Αθήνα, αλλά και τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Δημήτρη Τσακνάκη, προκειμένου να συντονίσει τις κινήσεις.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει στην προηγουμενη επιχείρηση την 1η Οκτωβρίου

Όλη η επικαιρότητα