Events Αχαϊα

Πάτρα: Όλα έτοιμα για την νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση [PHOTOS]

Ακούστε το άρθρο

Η ώρα της ποδαράτης παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού έφτασε και όλα είναι έτοιμοι για να πυροδοτηθεί η έκρηξη χαράς και κεφιού, να φυσήξει ο άνεμος της φαντασίας της δημιουργίας και της σάτιρας και να συμπαρασύρει μικρούς και μεγάλους, Πατρινούς και επισκέπτες ανεξαρτήτου ηλικίας σε ένα πρωτόγνωρο ξεφάντωμα.

Η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση του Σαββάτου 17ης Φεβρουαρίου, που θα προσελκύσει σαν μαγνήτης τα βλέμματα και το άμεσο ενδιαφέρον συμμετοχής ντόπιων και επισκεπτών μεταμορφώνοντας την πόλη όλη σε ατέλειωτο πεδίο χαράς και διασκέδασης, θα αρχίσει στις 18.00.
135 πληρώματα και περίπου 30000 καρναβαλιστές είναι έτοιμοι για την μεγάλη νύχτα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Μετά τα καρναβαλικά άρματα του Δήμου: Καρνάβαλος, άρμα Βασίλισσας με την Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2018, την πανέμορφη Όλγα Κατσάρα να δίνει τον τόνο και να μοιράζει τα φιλιά και τους χαιρετισμούς της σε Πατρινούς και επισκέπτες, Καρνάβαλος του 2017, Καρνάβαλος του 2016, Ζουζουνο-όχημα του Καρναβαλιού των Μικρών οι χιλιάδες καρναβαλιστές με τις στολές και χωρίς τα άρματά τους (για αυτό και ο χαρακτηρισμός ποδαράτη) θα σκορπίσουν παντού το κέφι, τη φαντασία, τη σάτιρα και την μοναδική ζωογόνα δύναμη του Καρναβαλιού μας. Ένα φαντασμαγορικό θέαμα θα ξετυλιχτεί στην οδό Κορίνθου και στην πλατεία Γεωργίου Α΄ με τους φωτισμούς, τη γρήγορη ροή, τα χρώματα και το κέφι να δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του Πατρινού Καρναβαλιού. Οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται μετά το τέλος της σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση ακολουθεί την οδό Κορίνθου και έχει ως αφετηρία το ύψος της οδού Παπαφλέσσα και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη. Με κεντρικό θέμα φέτος αφιερωμένο στην Ανεργία, το Πατρινό Καρναβάλι εκπέμπει μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Η φαντασία και έμπνευση, η ευρηματικότητα των πληρωμάτων αντλεί από ένα ευρύτατο φάσμα επιρροών και δημιουργικών ερεθισμάτων. Θέματα με σατιρικό πνεύμα, καλλιτεχνική κατεύθυνση, επίκαιρη ή διαχρονική ισχύ γεννώνται από το καρναβαλικό τους δαιμόνιο. Άπαντες παρόντες μετά το τέλος της νυχτερινής ποδαράτης παρέλασης θα αναμιχτούν με τους χιλιάδες επισκέπτες που έχουν κατακλείσει την αχαϊκή πρωτεύουσα σε ένα ασταμάτητο ολονύχτιο πάρτι.

Xορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2018: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Ελληνική Ραδιοφωνία Πρώτο Πρόγραμμα 91.6-105.8, ΕΡΤ Πάτρας, ΕΡΤ Πύργου.

Πηγή: patrasevents

Όλη η επικαιρότητα