Πολιτική

Πάτρα: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξέμειναν από υποψηφίους για τον Δήμο!

patra_large1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μείζον πρόβλημα έχουν στην Πάτρα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενόψει των δημοτικών εκλογών τον Μάιο του 2014. Το πρόβλημα λέγεται «υποψηφιότητες». Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πια η φοβερή σε έκταση επιρροή των δημοτών από το κόμμα που τους… πειθανάγκαζε να ψηφίζουν τον κομματικό υποψήφιο, «όποιος κι αν ήταν»! Έτσι έχουμε: 

α) Απροθυμία των παραδοσιακών ονομάτων να κατέλθουν στις εκλογές προβλέποντας σίγουρη ήττα τους. Για παράδειγμα ο κ. Κατσικόπουλος σκέπτεται να διεκδικήσει τον Δήμο Καλαβρύτων..! 

β) Δεύτερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που διετέλεσαν αντιδήμαρχοι, συζητούν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο για να μπουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο (Ζαφειρόπουλος κ.ά.)

γ) Ο Α. Φούρας προωθεί τον Αλέξη Σκαρμέα ή τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα πρόεδρο του Επιμελητηρίου ως ανεξάρτητα σχήματα.

Εν ολίγοις, το ΠΑΣΟΚ είναι διαλυμένο στην Αχαΐα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε σχέδιο, ούτε πρόσωπο για τον Δήμο Πατρέων.

Στη ΝΔ, ο κ. Κ. Χριστόπουλος είναι μια αδύνατη υποψηφιότητα. Έχει κακή σχέση με το κόμμα, ενώ στο νυν δημοτικό Συμβούλιο δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Δεν έπεισε. Κεντρικά στη ΝΔ θεωρούν ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον Δήμο. Ο ίδιος, μιλά για ανοίγματα «και σε άλλους πολιτικούς χώρους» αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Έχει μηδενική πρόσβαση.

Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα στην Αχαΐα λοιπόν -και ιδιαίτερα στην Πάτρα- είναι πια… μικρά και χωρίς ισχυρά πρόσωπα που θα μπορούσαν να κερδίσουν τον τρίτο Δήμο της χώρας.

Αλφα – Χι

Όλη η επικαιρότητα