Αχαϊα

Πάτρα: Που θα δημιουργηθεί το κέντρο για την φιλοξενία ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών

Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα προχωρούν οι αρμόδιοι.

Σύμφων αμε πληροφορίες του tempo24 η δομή θα λειτουργήσει σε ιδιόκτητο ακίνητο του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) που αναμένεται να λειτουργήσει ως οικοτροφείο για προσφυγόπουλα από τη Συρία τα οποία παραμένουν σήμερα στα νησιά.
Το οικοτροφείο θα λειτουεργήσει στην Πατρών Κλάους 248, Πάροδο 7 , στο ύψος του Μπεγουλακίου, πλησίον της Μεγάλης Περιμετρικής.

Μέσα στον επόμενο μήνα θα προχωρήσει η διαμόρφωση των διαμερισμάτων και των κοινόχρηστων χώρων όπου θα φιλοξενηθούν περί τα 130 ασυνόδευτα παιδιά. Το στεγασμένο ακίνητο είναι εμβαδού 300 τμ. και εντός του θα διαμορφωθούν χωριστά διαμερίσματα διαμονής 15-20 παιδιών. Το πρόγραμμα, σε όλη τη χώρα αφορά 1.000 προσφυγόπουλα και την ασφαλή διαμονή τους σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.
Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας αναμένεται η δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, δυναμικότητας περί τις 300 κλίνες, σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας που βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη των Nιφορεϊκων. Η μονάδα «συνορεύει» με κατοικημένη περιοχή. Αδιευκρίνιστο παραμένει το καθεστώς επιτήρησης που θα ισχύσει.

tempo24.news

Όλη η επικαιρότητα