Αχαϊα

Πάτρα: Προφυλακιστέα η 27χρονη για το θάνατο του μωρού της – Κατέρρευσε η µητέρα της

Ακούστε το άρθρο

Προφυλακιστέα κρίθηκε χθες, µε σύµφωνη γνώµη εισαγγελέα και ανακρίτριας, η 27χρονη από την Πάτρα, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, του νεογέννητου βρέφους της.

Η νεαρή δέχθηκε την απόφαση χωρίς καµία αντίδραση, ενώ η µητέρα της, βλέποντας ότι οι προσευχές της δεν εισακούστηκαν, ξέσπασε σε λυγµούς αδυνατώντας να δεχθεί αυτή την εξέλιξη για την κόρη της.

«∆εν θα αντέξει στη φυλακή. Θέλω να πάω εγώ στη θέση της» έλεγε κλαίγοντας στους διαδρόµους των ανακριτικών γραφείων του ∆ικαστικού Μεγάρου Πάτρας.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, δικηγόροι Πατρών Γιάννης Αποστολόπουλος και Νίκος Τσούκαλης, προσπάθησαν να στηρίξουν το επιχείρηµα της σύγχυσης λόγω επιλόχειας κατάθλιψης, όµως η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, δεν άφησε κανένα περιθώριο, σ’ αυτή τουλάχιστον τη φάση.

Υπενθυµίζεται πως η 27χρονη µετά τη γέννηση του µωρού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκοµείο Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας», τα ξηµερώµατα της προηγούµενης Τετάρτης, το έσκασε µαζί µε το βρέφος και σύµφωνα µε όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει, ευρισκόµενη σε απόγνωση το άφησε στην ακτή, στην πλαζ της Πάτρας, για να το βρει κάποιος και να το πάρει, ωστόσο βρέθηκε πνιγµένο. Το επιχείρηµα δεν έπεισε, ενώ στην ανακρίτρια κλήθηκε για γνωµάτευση και ένας ψυχίατρος.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Στο µεταξύ, χθες βγήκαν στην επιφάνεια νέα στοιχεία για την υπόθεση. Ο βιολογικός πατέρας του βρέφους, ένας 43χρονος από τη ∆υτική Αχαΐα, αναφέρει ότι ούτε ο ίδιος γνώριζε για την εγκυµοσύνη της 27χρονης συντρόφου του, καθώς του είχε πει ότι έχασε το παιδί. Ο άνδρας ισχυρίζεται ότι µε την 27χρονη είχαν χωρίσει όταν έµαθε ότι ήταν έγκυος και πως ο ίδιος ήθελε να κρατήσει το παιδί.

Λίγες µέρες αργότερα, ο πατέρας του µωρού, όπως ισχυρίζεται, δέχθηκε τηλεφώνηµα από την 27χρονη όπου του έκανε γνωστό ότι έχασε το παιδί.

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα