Αχαϊα Πολιτισμός

Πάτρα: Προκηρύσσεται η θέση Καλλιτεχνικού Διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ – Τι θα γίνει με τον Καζάκο

Ακούστε το άρθρο

Την προκήρυξη την θέσης του Καλιτεχνικού Διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας, αποφάσισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με το μέλλον του Κώστα Καζάκου στο “τιμόνι” του ΔΗΠΕΘΕ, θα παραμείνει μέχρι τον προσεχή Ιούλιο, οπότε και λήγει η σύμβαση του.

Υπενθυμίζεται, όπως αποκάλυψε προ ημερών το tempo24.gr, ο νυν Καλλιτεχνικός Διευθυντής άφησε το θέατρο της Πάτρας χωρίς θερινή παραγωγή για να κάνει το όνειρό του με ιδιώτη και να πάει Επίδαυρο σε ημερομηνίες που είχε κλείσει ως…ΔΗΠΕΘΕ

Λίγες ημέρες αργότερα εκδόθηκε για το θέμα ανακοίνωση μελών του Δ.Σ του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Πάτρας:

α) “Οι εποχές των ακριβών παραγωγών δεν υπάρχουν σήμερα και ο Δήμος πρέπει με σύνεση και υπευθυνότητα να αποφασίζει κάθε οικονομικό προγραμματισμό.” Όταν ακριβώς το ίδιο γεγονός εδώ και δύο χρόνια η αντιπολίτευση το τονίζει σε όλους τους τόνους και η πλειοψηφία μας κατηγορούσε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι μόνο μεγάλες παραγωγές μπορεί το θέατρο να προσεγγίσει την λαϊκή οικογένεια. (Τα ηχογραφημένα πρακτικά ως δημόσια έγγραφα είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο).

β) Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής καταλήγει ότι “Είναι φυσιολογική λοιπόν η απόφαση του Κώστα Καζάκου να πραγματοποιήσει ένα όνειρο ζωής και να ανεβάσει την παράσταση, ανεξάρτητα από το ΔΗΠΕΘΕ και με συνεργάτες που θα επιλέξει και ευχόμαστε να έχει επιτυχία.” Δεν υπάρχει πιο σαφής ομολογία ότι την Δημοτική Αρχή δεν την ενδιαφέρει η προοπτική του ΔΗΠΕΘΕ. Θεωρεί φυσιολογικό να βοηθήσει με κάθε τρόπο την πραγματοποίηση των ονείρων του κ. Καζάκου (και του εύχεται καλή επιτυχία) ο οποίος αφήνει ξεκρέμαστο το ΔΗΠΕΘΕ για όλο το διάστημα από τον Μάρτιο μέχρι και την λήξη της θητείας του αφού θα είναι απασχολημένος με τις εξαντλητικές πρόβες για την πραγματοποίηση του ονείρου του το οποίο μάλιστα θα πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας το όνομα του ΔΗΠΕΘΕ, αφού έκλεισε τις πλέον προνομιακές ημερομηνίες στο φεστιβάλ Αθηνών στην Επίδαυρο με δεδομένο ότι αυτές ανήκουν στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Επιπλέον αφήνει ξεκρέμαστο το θέατρο χωρίς προγραμματισμό για καλοκαιρινή παραγωγή και ταυτόχρονα χωρίς κανένα πλάνο για την επόμενη θεατρική περίοδο.

Είναι προφανές ότι το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η καταγγελία της σύμβασης του κ. Καζάκου έστω και αν αυτή είναι συμβολική, αφού η θητεία του λήγει τέλος Ιουνίου και η άμεση ανοικτή προκήρυξη για πλήρωση της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή προσδοκώντας να μην επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο της προεπιλογής δήθεν «στρατευμένων» καλλιτεχνών που αδιαφορούν για την ύπαρξη την λειτουργία και την ανάπτυξη του ΔΗΠΕΘΕ και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κόμμα και η προσωπική τους προβολή.

Ευχόμαστε και εμείς καλή επιτυχία στον Οιδίποδα επί Κολωνώ του κ. Καζάκου όχι όμως  σε βάρος της πόλης και του ΔΗΠΕΘΕ”.

Πηγή: tempo24.gr 

Όλη η επικαιρότητα