Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Πρόστιμο 600.000 ευρώ σε έμπορο-συνδικαλιστή!

mesiteia.jpg

Απίστευτη αποκάλυψη! Πρώην έμπορος και συνδικαλιστής, ο οποίος μάλιστα έχει διατελέσει και εκπρόσωπος φορέα, αποδείχθηκε πως ήταν πίσω από τη μεσιτεία της έλευσης στην Πάτρα μεγάλου πολυκαταστήματος ξένων συμφερόντων την εποχή που ο ίδιος, ως συνδικαλιστής, πολεμούσε τη λειτουργία της επιχείρησης επειδή, όπως έλεγε, θα έπληττε τις τοπικές επιχειρήσεις. Και πώς αποδείχθηκε ότι ήταν πίσω από την άφιξη της πολυεθνικής στην Πάτρα; Επειδή μέσω εταιρίας που είχε συστήσει τότε προσωρινά, είχε αναλάβει τα μεσιτικά της μεταφοράς της επιχείρησης στην αχαϊκή πρωτεύουσα και της εγκατάστασης πολυκαταστήματος στην ανατολική πλευρά της Πάτρας. Αλλά όταν τέλειωσε η δουλειά, από την οποία λέγεται ότι η μεσιτική του προμήθεια άγγιζε τα… 60 εκ. δραχμές, δεν αποδόθηκε ο προβλεπόμενος ΦΠΑ στο δημόσιο, ενώ τιμολόγιο που είχε κοπεί χαρακτηρίστηκε εικονικό. Όταν λοιπόν ο ίδιος προχώρησε στο κλείσιμο της εταιρίας του, το δημόσιο στράφηκε εναντίον του επιβάλλοντας πρόστιμο – μαμούθ ύψους 600.000 ευρώ! Και προχθές εκκρεμούσε η δικαστική του υπόθεση στον δεύτερο βαθμό, μετά την ένσταση που είχε υποβάλλει κατά της σε βάρος του απόφασης.

Κατηγορούσε τους φορείς για συμφέροντα…

Εκτός των οικονομικών υποχρεώσεων έναντι του δημοσίου, ο ίδιος κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό τη δικαστική του υπόθεση επειδή αυτό θα τον έφερνε σε σύγκρουση με παλιούς εκπροσώπους φορέων με τους οποίους εκείνη την εποχή είχε έρθει σε ρήξη επειδή τους κατηγορούσε για… προσωπικά συμφέροντα πίσω από τις άδειες που έδιναν για τη λειτουργία του πολυκαταστήματος. Και οι οποίοι τώρα έχουν κάθε λόγο να στρέφονται εναντίον του, μετά την αποκάλυψη πως τελικά εκείνος το «έπαιζε» σε διπλό ταμπλό, αφού… με την ιδιότητα του συνδικαλιστή «μαχόταν» εναντίον αυτού που με την ιδιότητα του επιχειρηματία προσπαθούσε να φέρει στην πόλη!

Και η… πατάτα!

Είναι πραγματικά τραγελαφικό το τι έπαθε στην προσπάθειά του να συνεννοηθεί τηλεφωνικά πριν τη δίκη με τον λογιστή του. Πήγε να του τηλεφωνήσει αλλά κατά λάθος πάτησε τον αριθμό ενός παλιού ανταγωνιστή του! Για αρκετή ώρα του μιλούσε για την υπόθεση παραθέτοντάς του ένα σωρό στοιχεία, χωρίς να έχει καταλάβει ότι μιλούσε στον λάθος άνθρωπο! Μέχρι που στο τέλος αυτός που άκουγε του αποκάλυψε την ταυτότητά του γνωστοποιώντας του ότι… δεν ήταν ο λογιστής του!

Πηγή: Patrastimes.gr

Όλη η επικαιρότητα