Ηλεία Οικονομία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα – Πύργος: Αγωνία για την έγκριση

Ακούστε το άρθρο

Η Ηλεία είναι το μεγάλο «θύμα» των έργων ΣΔΙΤ με τα οποία κατασκευάστηκαν οι αυτοκινητόδρομοι της χώρας την τελευταία δεκαετία, όπως αποδεικνύεται από την έκθεση που δημοσίευσε χθες το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται, τα οκτώ έργα ΣΔΙΤ που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα το διάστημα 2000-2014, συνολικού κόστους 6,8 δις. ευρώ, χρηματοδοτήθηκαν από την ΕΕ με 3,3 δις. ευρώ.

Μεταξύ αυτών των έργων είναι και η περίφημη Ολυμπία Οδός, η οποία στον αρχικό σχεδιασμό είχε μήκος 365 χλμ και έφτανε ως την Τσακώνα, με προβλεπόμενο κόστος κατασκευής 2,8 δις. Ευρώ και διάστημα υλοποίησης από το 2008 ως το το 2014.

Τελικά η Ολυμπία Οδός κόστισε 2,6 δις. ευρώ παρότι έμεινε στα 202 χλμ φυσικό αντικείμενο, καθώς σταμάτησε στην Πάτρα με την ψήφιση της σχετικής τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης τον Δεκέμβριο του 2013, βάσει της οποίας απεντάχθηκε το τμήμα Πάτρα-Πύργος και στη συνέχεια δημοπρατήθηκε ως δημόσιο έργο. Για το οδικό τμήμα Ελευσίνα-Πάτρα δαπανήθηκαν περίπου 700 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 60% καταβλήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το κόστος ανά χλμ εκτοξεύτηκε από τα 7,7 εκατ. ευρώ στα 13!

Όπως γίνεται αντιληπτό, παρότι το ελληνικό Δημόσιο ξόδεψε επιπλέον 1,2 δις. ευρώ για τους αυτοκινητόδρομους, προκειμένου να έχουν σύγχρονο οδικό δίκτυο οι έξι από τους επτά νομούς της Πελοποννήσου, η Ηλεία κατέληξε να είναι ο «φτωχός συγγενής» της σπατάλης που έγινε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, χωρίς αυτοκινητόδρομο στα νότια και στα βόρεια…

Αστερίσκοι στην αισιοδοξία

Οι υπερβάσεις των περασμένων ετών σε δρόμους που δεν φαίνονται βιώσιμοι, κοινώς δεν τα βγάζουν λεφτά τους, έχει οδηγήσει πλέον την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) σε αυστηρό έλεγχο των νέων έργων που ζητούν ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πάτρα-Πύργος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», την περασμένη εβδομάδα ζητήθηκαν νέες διευκρινίσεις από την Κομισιόν επί του φακέλου μεγάλου έργου, προκειμένου να δοθεί η τελική απάντηση για την έγκρισή του. Όπως αναφέρθηκε επίσης στον αθηναϊκό Τύπο,

η Κομισιόν ζήτησε έγγραφες εξηγήσεις από το υπουργείο για τις υψηλές εκπτώσεις στους οκτώ διαγωνισμούς, καθότι η πλειονότητα είναι πάνω από 50%,  εκφράζοντας τον προβληματισμό της για το αν θα μπορέσουν να υλοποιήσουν το έργο. Επίσης, γίνεται ειδική μνεία στο γεγονός ότι στον σχεδιασμό του αυτοκινητοδρόμου δεν περιλαμβάνεται η παράκαμψη του Πύργου, καθώς και ότι δεν έχει γίνει επικαιροποίηση του έργου με βάση τις νέες προσφορές.

Από την πλευρά της κυβέρνησης εστάλη απάντηση με όλα τα επικαιροποιημένα στοιχεία του έργου, ενώ για τον τεμαχισμό στα οκτώ, επικαλέστηκε το επιχείρημα του ανταγωνισμού. Για την αιτιολόγηση των προσφορών επισημάνθηκε ότι έχουν ζητηθεί διευκρινίσεις από την αρμόδια υπηρεσία, κάτι που επιβεβαίωσε στην εφ. «Πατρίς» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υποδομών. Για την παράκαμψη του Πύργου, η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι έχει προβλεφθεί σχετικό έργο ως προαίρεση στο πλαίσιο της 1ης εργολαβίας, που θα αφορά την εκτέλεση εργασιών ανακατασκευής του οδοστρώματος από τον κόμβο της ΕΟ Πάτρας – Πύργου έως τον κόμβο προς Αρχαία Ολυμπία.

Με βάση τα τωρινά δεδομένα, το κόστος του έργου διαμορφώνεται στα 344,8 εκατ. ευρώ περίπου. Η εφ. «Πατρίς» επικοινώνησε τις προηγούμενες ημέρες με αρμόδια στελέχη τόσο του υπουργείου Υποδομών όσο και της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΣΠΑ 2014-2020 για το θέμα της αίτησης μεγάλου έργου και η απάντηση που δόθηκε, ήταν ότι ως το τέλος του μήνα θα έχει σταλεί εγγράφως η απάντηση και ότι όλες οι ενδείξεις και πληροφορίες από την Κομισιόν συγκλίνουν στο ότι δεν υφίσταται ζήτημα απόρριψης της χρηματοδότησης του έργου.

Όλη η επικαιρότητα