Αχαϊα Ηλεία

Πάτρα – Πύργος: Απορρίφθηκε η προσφυγή στη 2η εργολαβία

Απορρίφθηκε η προσφυγή της εταιρείας GD Infrastutture επί της απόφασης της Επιτροπής Διαγωνισμού σχετικά με τη δεύτερη εργολαβία «Αμαλιάδα-Δουνέικα» του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος.

Σύμφωνα με το έγγραφο της σχετικής απόφασης, το οποίο υπογράφει ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, απορρίπτεται «ως νόμω και ουσία αβάσιμη στο σύνολό της» η προδικαστική προσφυγή που υποβλήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου από την εταιρεία.

Μένει να φανεί πλέον αν η εταιρεία επιμείνει και φτάσει ως το Συμβούλιο της Επικρατείας, εξέλιξη που ίσως επιφέρει κι άλλη καθυστέρηση στην κατασκευή του έργου. Υπενθυμίζεται πως στη δεύτερη εργολαβία έχει ανακηρυχθεί προσωρινός μειοδότης η ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Σε ό,τι αφορά την Τρίτη εργολαβία «Αμαλιάδα-Κυλλήνη», δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί από την Επιτροπή διαγωνισμού το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, ωστόσο δεν αποκλείεται να προκύψει η ίδια ακριβώς εξέλιξη με τη δεύτερη.

Σχετικά με τις υπόλοιπες εργολαβίες, αναμένονται στη Βουλή μέσα στον Ιανουάριο ώστε να ακολουθήσει η συμβασιοποίησή τους και η έναρξη των εργασιών στο α’ τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με το άτυπο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υποδομών, όπως αυτό είχε παρουσιαστεί στις δύο συναντήσεις με τους αιρετούς της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας το περασμένο φθινόπωρο.

Η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος έχει χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2022, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει ως την άνοιξη του 2019 να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες και να μην προκύψει πρόβλημα κατά την κατασκευή του έργου. Κατασκευαστικές πηγές επισημαίνουν στην εφ. «Πατρίς» ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει πάρα πολύ και κρίνεται απολύτως αναγκαία η άμεση έναρξη των εργασιών.

Όλη η επικαιρότητα