Ηλεία

Πάτρα-Πύργος: «Έκρηξη» Εμφιετζόγλου κατά Καραμανλή για τον δρόμο

Βαρείς χαρακτηρισμούς για τις ενέργειες και τα λεγόμενα του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, αναφορικά με τον  ζήτημα κατασκευής του δρόμου Πατρών-Πύργου εξαπολύει με επιστολή του ο επικεφαλής της εταιρείας  Μηχανικής και εκπρόσωπος της GD Insfrastrutture Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Ο κ Εμφιετζόγλου στην επιστολή του, την οποία θα κοινοποιήσει τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στην Ευρωπαία Επίτροπο κατηγορεί τον Υπουργό, ότι με τις ενέργειες του δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην υλοποίηση του έργου  αλλά και ότι με τις δηλώσεις του έχει πλήξει το κύρος του αλλά και της εταιρείας του.

Μάλιστα για τους λόγους αυτούς προτίθεται να κινηθεί δικαστικά μηνύοντας τον κ Καραμανλή.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του επικεφαλής της εταιρείας  Μηχανικής και εκπρώσοπου της GD Insfrastrutture Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

«Κύριε,

Ώστε είμαστε … οι «Καλογρίτσες της Δεξιάς»!!! Ώστε θα διαπραγματευτείς με την παραχωρησιούχο «έτσ.ι ώστε το τίμημα να μην είναι το εξωφρενικά πιο υψηλό από τον Προϋπολογισμό του έργου»!!! Ώστε ο κος Κατρίνης «είναι φερέφωνο των εργολάβων»!!! Και «ποιός είναι ο εργολάβος που έστειλε την επιστολή»; Και δεν μας λες «Ποιοι κρύβονται πίσω από Ιταλικές εταιρείες που…δεν υπάρχουν»;

Ώστε «ένας έχει υπογράψει»; Δηλαδή «έχει υπογράψει μια σύμβαση από τις οχτώ, άρα θα είναι για …μία σύμβαση η αποζημίωση »;

Ώστε «είναι κάτι παλιομηχανήματα και γίνονται κάποιες εργασίες για να δημιουργήσουν   την  αίσθηση  ότι  κάτι  γίνεται».  Και  εύχεσαι  «Μακάρι  να ξεκινούσε  αυτός  (sic) που έχει πάρει  σύμβαση  και να  έκανε έστω κάποιες πρόδρομες εργασίες».

Ακόμη  τι εννοείς; «Ναι, ναι, είναι συμβαλλόμενος.  Του  έταξες;» Και θέλεις «διαδικασία τουλάχιστον άλλους έξι μήνες»;

Και «θα μας καταγγείλεις όποτε πρέπει»; Εμείς θα δουλεύουμε χωρίς να μας πληρώνεις μέχρι να μας καταγγείλεις όταν πρέπει; Ωραίος μάγκας είσαι!

Και τι εννοείς «ποιοι εργολάβοι ή μάΧλόν πόιός, τον οποίο δεν έχετε το θάρρος να τον κατονομάσετε». Γιατί δεν είχες εσύ το θάρρος να μας κατονομάσεις; Δεν με γνωρίζεις; Και «όλοι γνωρίζουν στον τεχνικό κόσμο ότι δεν έχουν την δυνατότητα να τελειώσουν το έργο;» Ποιο! στο είπαν; Μήπως οι γνωστοί νταβατζήδες με τους οποίους διαπραγματεύεσαι ; Και εσύ είσαι τόσο αφελής που τους πίστεψες;

Ώστε «Ο συγκεκριμένος εργολάβος που θέλει να αναστήσει την Εταιρεία του μέσα από το έργο και να μην γίνει ποτέ ο δρόμος».

Καλά είσαι Υπουργός Υποδομών και δεν ξέρεις ότι έχουν υπογραφεί 5 συμβάσεις και όχι μία; Δεν ξέρεις, ότι η Ιταλική Εταιρεία που δεν υπάρχει εκτελεί 2 από τις 5;

Και ποιος, κύριε, σου έδωσε το δικαίωμα να με προσβάλλεις τόσο ανέντιμα ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου;

Και άσχετος και ανίκανος και ψεύτης και θρασύδειλος!     Κρίμα!

 

Και σε ερωτώ

  1. Γιατί δεν πληρώνεις την προκαταβολή; Με ποιο δικαίωμα παρανομείς και δεν τηρείς τις συμβατικές υποχρεώσεις σου; Γνωρίζεις ότι οι συμβάσεις καθορίζουν προκαταβολή μέχρι 15% και εσύ αρνείσαι 5 μήνες να πληρώσεις την πρώτη (5%);
  2. Γιατί δεν πληρώνεις τις εκτελεσθείσες εργασίες εδώ και 5 μήνες. Οι λογαριασμοί βρίσκονται στο γραφείο σου εδώ και 20 μέρες. Τους άλλους λογαριασμούς τους υπογράφεις, τους δικούς μου όχι; Γιατί, για να ισχυριστείς στην Vestager ότι «δεν κάνουν τίποτα – απορροφήσεις σχεδόν μηδέν» !!!
  1. Και γιατί θέλεις τέλος πάντων να ακυρώσεις 5 συμβάσεις, να πληρώσεις αποζημιώσεις για 5 και όχι για μία σύμβαση και να δώσεις το έργο στους νταβατζήδες με όχι πολύ «εξωφρενικό ποσό»; Ποιός ο λόγος; Μήπως έχεις δέσμευση; Μήπως θέλουν αντάλλαγμα , γιατί δεν έκαναν την αύξηση στα διόδια της Αττικής Οδού; Και αντί να ερευνήσεις την απάτη στην Αττική Οδό με τις «συντηρήσεις», αντί να δεις το όργιο πληρωμών στον Κόρινθος – Πάτρα που κοστίζει 13 εκ. €/ χλμ. και έχει γεμίσει μπαλώματα… καινούργιος δρόμος, θέλεις να δώσεις στην Τέρνα και το βόρειο κομμάτι του Ε-65 με έκπτωση 0%, αντί για διαγωνισμό με έκπτωση 50%; Και ακούσαμε – μετά τις βροχές – ότι θέλεις να δώσεις στους νταβατζήδες και 350 εκ. € για να μην μπαζώνουν οι αυτοκινητόδρομοι. Δηλαδή δεν φθάνει που δεν τα έκαναν και δεν τιμωρήθηκαν, θα τους ξαναπληρώσεις! Κουφό δεν ακούγεται!!!

Και  τέλος  πάντων  ποιός  είσαι  κύριε  που  θίγεις  την  τιμή  και  την υπόληψή μου;

Εγώ αγωνίστηκα 60 χρόνια έντιμα. Έχτισα εκατοντάδες έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βοήθησα την Πατρίδα όποτε μου το εζήτησε αλλά και όποτε έπρεπε. Πολέμησα εδώ και 40 χρόνια κόντρα στην διαπλοκή και την διαφθορά, τους νταβατζήδες που κάνουν καρτέλ για να παίρνουν τα έργα με 5 – 7% και να κλέβουν δισεκατομμύρια από το Ελληνικό Δημόσιο. Και νιώθω περήφανος για ότι έκανα.

Εσύ, τί είσαι κύριε; ΤΙ έκανες; Ένα κομπλεξικό, εμμονικό άτομο που φέρεις ένα ιστορικό όνομα που δεν αντέχεις να σηκώσεις.

Και βέβαια θα σε καταγγείλουμε και θα σε μηνύσουμε τόσον εγώ όσον και οι Ιταλοί που δεν υπάρχουν … Και θα σε ξεσκεπάσουμε . Σαμποτάρεις το έργο και χωρίς αιδώ κατηγορείς άλλους για το έγκλημα που διαπράττεις.

Και τι νομίζεις επιτέλους; Επειδή σου δώσανε ένα υπουργείο – μόνο και μόνο επειδή σε λένε Καραμανλή – ότι μπορείς να κάνεις ότι θέλεις σαν να είναι δικό σου μαγαζί; Υπάρχουν νόμοι κύριε και είσαι υποχρεωμένος

να τους τηρείς, είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει.

Και τελειώνοντας , προς το παρόν,  να ξέρεις: Ο Εθνάρχης εμένα με εκτιμούσε, εσένα αν σε άκουγε προχθές στη Βουλή θα ένοιωθε ντροπή».

Όλη η επικαιρότητα