Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα – Πύργος: Χωρίς… Τοξότη η 5η δημοπρασία

Ακούστε το άρθρο

Η κοινοπραξία Ξανθάκης ΑΤΕ – Παπαϊωάννου ΑΤΕΒΕ – ΙΝΤΕΡΚΑΤ αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης με έκπτωση 49,91%, στον χθεσινο διαγωνισμό για το 5ο οδικό τμήμα «Σαγαίικα-Βάρδα», μήκους 14,4 χλμ, του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος. Τη δεύτερη καλύτερη έκπτωση κατέθεσε η ιταλική infrastrutture με 48,42% και την Τρίτη η κοινοπραξία ΤΕΚΑΛ-ΠΕΤΡΗΣ με 47,43%. Συνολικά μετείχαν οκτώ εταιρείες και κοινοπραξίες, ενώ αξιοσημείωτη είναι η απουσία της κοινοπραξίας «ΤΟΞΟΤΗΣ», συμφερόντων ομίλου Καλογρίτσα, η οποία έχει αναλάβει τα πρώτα τέσσερα τμήματα.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της εφ.«Πατρίς», η απουσία του ΤΟΞΟΤΗ αιφνιδίασε, καθώς τις προηγούμενες ημέρες η εταιρεία είχε δείξει ενδιαφέρον για τα τεχνικά στοιχεία και τις παραμέτρους του διαγωνισμού.

Η έκτη εργολαβία αναμένεται να βγει στον αέρα την επόμενη εβδομάδα, με πιθανότερη χρονική περίοδο ανοίγματος των προσφορών τα μέσα Μαΐου. Ο έκτος διαγωνισμός αφορά το οδικό τμήμα Σαγαίικα-Κάτω Αχαΐα, με προϋπολογισμό περίπου 74 εκατ. ευρώ. Έγκυρες πηγές ανέφεραν στην εφ.«Πατρίς» ότι έχει ήδη ξεκινήσει η προετοιμασία για το 6ο και το 7ο τμήμα, με στόχο να δημοπρατηθούν μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Μετά την προκήρυξη της 6ης εργολαβίας αναμένεται να σταλεί ο φάκελος μεγάλου έργου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να εγκριθεί η χρηματοδότηση του έργου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Υποδομών, οι εργασίες –τουλάχιστον στα πρώτα τρία δημοπρατημένα οδικά τμήματα- αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Όλη η επικαιρότητα