Αχαϊα Ηλεία

Πάτρα-Πύργος: Οριακά πριν από το Πάσχα η συμβασιοποίηση

Ακούστε το άρθρο

Στόχο την υπογραφή των συμβάσεων στα έξι από τα οκτώ τμήματα του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος μέσα στον Απρίλιο έχει το υπουργείο Υποδομών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», η αρμόδια Διεύθυνση έχει ζητήσει από τους προσωρινούς αναδόχους να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά των οποίων έχει λήξει η ισχύς, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο τυπικό έλεγχος των εγγράφων.

Στη συνέχεια θα πρέπει να προσκομιστεί η εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης και, εφόσον δεν προκύψει κανένα πρόβλημα, αμέσως συμβασιοποιείται το έργο και μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Όπως τόνισε στην εφ. «Πατρίς» υψηλά ιστάμενο στέλεχος του υπουργείου Υποδομών, ασκούνται –διακριτικά- πιέσεις προς τους προσωρινούς αναδόχους να μην εξαντλήσουν το χρονικό περιθώριο για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά και τις εγγυητικές επιστολές, ώστε να υπογραφούν οι συμβάσεις το ταχύτερο δυνατόν και να εγκατασταθούν οι εργολάβοι.

«Επιδίωξή μας είναι να υπογραφούν οι συμβάσεις πριν από το Πάσχα, ώστε να μπει το έργο σε τροχιά υλοποίησης», επισημάνθηκε στην εφ. «Πατρίς».

Εφόσον όλα κυλύσουν ομαλά, οι εργασίες θα ξεκινήσουν σε όλα τα τμήματα, εκτός από το 2ο και το 3ο, δηλαδή από Αμαλιάδα ως ΑΚ Κυλλήνης, λογως της καθυστέρησης που προκάλεσαν οι προδικαστικές προσφυγές (και τα ασφαλιστικά μέτρά στη μία από τις δύο)

Οι ανάδοχοι έχουν ως εξής:

1η εργολαβία Πύργος-Δουνέικα: ΤΟΞΟΤΗΣ

2η εργολαβία Δουνέικα-Αμαλιάδα: ΙΝΤΡΑΚΑΤ

3η εργολαβία Αμαλιάδα-ΑΚ Κυλλήνης: ΙΝΤΡΑΚΑΤ

4η εργολαβία ΑΚ Κυλλήνης-Βάρδα: ΤΟΞΟΤΗΣ

5η εργολαβία Βάρδα-Σαγέικα: ΞΑΝΘΑΚΗΣ-ΙΝΤΕΡΚΑΤ

6η εργολαβία Σαγέικα-Κ.Αχαΐα:

7η εργολαβία Κ.Αχαΐα-ΒΙΠΕ Πατρών ΞΑΝΘΑΚΗΣ ΙΝΤΕΡΚΑΤ

8η εργολαβία ΒΙΠΕ Πατρών-Μιντιλόγλι GD INFRASTUTTURE

Όλη η επικαιρότητα