Αχαϊα Ηλεία

Πάτρα – Πύργος: ΤΟΞΟΤΗΣ δίχως… βέλη

Ακούστε το άρθρο

Έκπτωτος ο προσωρινός ανάδοχος στην 1η και στην 4η εργολαβία

Σταματημό δεν έχουν οι περιπέτειες στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών κήρυξαν και επίσημα έκπτωτη την Κοινοπραξία «ΤΟΞΟΤΗΣ-ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ», καθώς δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υπογραφή της σύμβασης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφ. «Πατρίς» υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υποδομών, «δεν προσκομίστηκε η εγγυητική επιστολή και έτσι στις 11/6 εκδώσαμε απόφαση σύμφωνα με την οποία κηρύσσεται έκπτωτος ο προσωρινός ανάδοχος και την κοινοποιήσαμε στο υπουργείο. Βάσει νόμου είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε 10 ημέρες μήπως κατατεθεί ένσταση και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στον επόμενο προσωρινό μειοδότη».

Όπως γίνεται αντιληπτό, η συμβασιοποίηση του έργου στο σύνολό του και η έναρξη των εργασιών δεν μπορούν πλέον να προσδιοριστούν με ακρίβεια, όμως είναι δεδομένη η νέα καθυστέρηση. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η κλήση της εταιρείας με τη δεύτερη καλύτερη προσφορά, η προσκόμιση των δικαιολογητικών για την αιτιολόγηση της έκπτωσης και η υποβολή της εγγυητικής επιστολής συνεπάγονται τουλάχιστον δίμηνη καθυστέρηση.

Αυτό σημαίνει ότι πολύ δύσκολα θα ξεκινήσουν τα έργα στα τμήματα «Πύργος-Δουνέικα» και «ΑΚ Κυλλήνης-Βάρδα» μέσα στο καλοκαίρι, καθιστώντας επικίνδυνα ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια κατασκευής και ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου, για τον οποίο έχει εγκριθεί χρηματοδότηση 293 εκατ. ευρώ ως το τέλος του 2022.

Όλη η επικαιρότητα