Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: “Ραγίζει” καρδιές ο αδελφός του αδικοχαμένου Ανδρέα Αλέξη – Οι άγνωστες πτυχές της τραγωδίας

tatiana_tempo24.gr_.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με “ολύμπια” ψυχραιμία μίλησε ο Σπύρος Αλέξης για τα γεγονότα της μοιραίας νύχτας της 21ης Σεπτεμβρίου του 2015, οποτε ο 21χρονος αδελφός του Ανδρέας Αλέξης, μαζί με δυο ακόμα νεαρά κορίτσια την Ρεγγίνα Ζαπάντη, από την Πάτρα και την Γεωργιάννα Μουραφέτη από την Καλαμάτα, πνίγηκαν στα παγωμένα νερά του λιμανιού της Πάτρας (Μόλος Αγίου Νικολάου), όταν το Ι.Χ στο οποίο επέβαιναν, έπεσε στη θάλασσα.

Ο Σπύρος Αλέξης, περιέγραψε τα γεγονότα όπως τα πληροφορήθηκε ο ίδιος και η οικογένεια του, δίνοντας παράλληλα λεπτομέρειες για το τι προηγήθηκε πριν ο Ανδρέας, μεταβεί στο πάρτι γενεθλίων του κολλητού του και από εκεί σε κλαμπ της Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια …στο θάνατο!

Είχε δικό του αυτοκίνητο, αρνήθηκε να πάει με αυτό στην γιορτή του φίλου του, γιατί ήταν κουρασμένος από την δουλειά του και ήθελε όπως είπε στην μητέρα και τον αδελφό του που τον είδα για τελευταία φορά πριν το κακό μαντάτο, να πιεί λίγο παραπάνω.

Η κοπέλα του που τον συνόδευε, όταν η ώρα πέρασε, έφυγε από το κλαμπ λέγοντας του πως δουλεύει πρωί …Από την ώρα που πληροφορήθηκε το τραγικό νέο, τα “βάζει” με τον εαυτό της…γιατί δεν έμεινε μαζί του, μονολογεί ακόμα και τώρα, ένα χρόνο μετά τον θάνατο του αγοριού της, που μεγάλωσαν μαζί από παιδιά, εξηγεί ο αδελφός του 21χρονο Ανδρέα.

Τραγική ειρωνεία της μοίρας, μια ακόμα φίλη του Ανδρέα, όταν ετοιμάστηκε να αποχωρήσει από το μαγαζί, πρότεινε στο νεαρό φοιτητή αλλά και στις δυο άτυχες κοπέλες, να τις μεταφέρει στο σπίτι τους… Επειδή ο καιρός ήταν άσχημος και έβρεχε, είχαν αφήσει τις ομπρέλες τους στο αυτοκίνητο της. Πήγαν μαζί της μόνο για να της πάρουν και την ενημέρωσαν πως θα μείνουν με τους υπόλοιπους της παρέας.

Η αντίστροφη μέτρηση για το κακό, είχε αρχίσει. Η παρέα των έξι ατόμων, επιβιβάστηκε στο κόκκινο Hyundai, ο οδηγός του οποίου το είχε σταθμεύσει εντός της λιμενικής ζώνης. Άγνωστο πως μέχρι και σήμερα ένα χρόνο μετά την τραγωδία, το όχημα κατέληξε στη θάλασσα.

Οι άγνωστες πτυχές της τραγικού περιστατικού, που “πάγωσε” την Πάτρα και το Πανελλήνιο και βύθισε σε βαρύ πένθος τρεις οικογένειες, ήρθαν στο φως μέσω της συνέντευξης καρδιάς του αδελφού του 21χρονου φοιτητή, στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο “Ε”.

“Εχουμε κάνει το Κοιμητήριο δεύτερο σπιτι μας, ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη. Εχουμε κάνει το μνήμα ανθόκηπο. Πιστεύουμε πως έτσι κάτι κάνουμε”, δηλώνει και συνεχίζει λέγοντας “μιλάμε με τις φωτογραφίες, ο πατέρας μου δεν τον είδε για τελευταία φορά, ήταν σε μέτρα ασφάλειας για τις εκλογές. Είναι αστυνομικός”!

Ένα χρόνο μετά το δυστύχημα με θύματα τους τρεις φοιτητές, οι οικογένεις τους ζητούν απαντήσεις για το τι συνέβη τα ξημερώμα της 21ης Σεπτεμβρίου του 2015. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο Σπύρος Αλέξης, αναφερόμενος στον 25χρονο σήμερα,  οδηγό του μοιραίου Ι.Χ, είπε πως ήταν απών από την αρχή, δεν στάθηκε στο πένθος της οικογένειας του.. Αναγνωρίζω πως μπορεί να είναι σοκαρισμένος, ένα συγγνώμη θα μπορούσε να πει…Εάν όχι αυτός οι δικοί του. Αυτός είναι ζωντανός, έκανε Χριστούγγενα, Πάσχα, γιόρτασε τα γενέθλια του ενώ ο Ανδρέας και τα άλλα δυο κορίτσια… Και τώρα να έρθει η συγγνώμη για εμάς πλέον δεν έχει σημασία..κατέληξε.

Πηγή: www.tempo24.gr

Όλη η επικαιρότητα