Αχαϊα

Πάτρα: Σήμερα τα εγκαίνια του AchaiaFest 2017

Ακούστε το άρθρο
Θερινό σινεμά σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, Αστροβραδιά από την Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας “Ωρίων”, πλήθος δράσεων για τα παιδιά με την επιμέλεια των ειδικών συνεργατών του Ι. ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ καθώς και πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα από τον Πανηπειρωτικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Σαγεΐκων Δήμου Δυτικής Αχαΐας, τον Πολιτιστικό Φορέα «Ροές» και τον Λαογραφικό Όμιλο Μεσσάτιδας «Ο Φίλερης» περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα εκδηλώσεων του AchaiaFest 2017 που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας. Το AchaiaFest 2017 έχει ελεύθερη είσοδο και θα λειτουργεί καθημερινά από την Πέμπτη 15 Ιουνίου έως και την Κυριακή 18 Ιουνίου από τις 7.30 το απόγευμα.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.

Στο αθλητικό τμήμα του Achaia Fest 2017 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι ομάδες μας ( ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΝΟΠ, ΝΕΠ, ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ) σας περιμένουν καθημερινά με διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις.

Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία στο υπέροχο Νότιο Πάρκο, με το απέραντο πράσινο, δίπλα από το κύμα της θάλασσας να κάνει πικ νικ, να δοκιμάσει από μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών τοπικών προϊόντων και ποτών, να παρακολουθήσει θερινό σινεμά ξαπλωμένος στο γκαζόν (φέρνοντας την πετσέτα σου, όπως συμβαίνει στις θερινές κινηματογραφικές προβολές στα πάρκα του εξωτερικού), να παρακολουθήσει χορευτικά, αλλά και να κάνει σπορ. Κι όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο.

Τέσσερις μέρες γιορτή. Τέσσερις μέρες με γαστρονομία, street food, δοκιμή και αγορά Αχαϊκών Προϊόντων, στο πιο χαρούμενο και γευστικό φεστιβάλ. Γνωρίστε τους «Θησαυρούς της Αχαΐας».

Το Achaia Fest τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, χορηγοί είναι οι: λουξ plus ‘n light, Μύλοι Κεπενού και Βιομηχανία Χρωμάτων- Χημικών ΜΑΧΡΩ, υποστηρικτές οι: Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ και Asteriscos Art – Construction.

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Το AchaiaFest 2017 και η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας παρουσιάζουν τις ταινίες:
«Άθικτοι»

Η παγκόσμια επιτυχία των Eρίκ Τολεντανό, Ολιβιέ Νακάς με τους Φρανσουά Κλoυζέ και Ομάρ Σι.

«Αγάπα με αν τολμάς»

Ένα σαγηνευτικό και ρομαντικό παραμύθι για μεγάλους με την βραβευμένη με Όσκαρ Μαριόν Κοτιγιάρ και τονΓκιγιόμ Κανέ.

ΑΣΤΡΟΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΩΡΙΩΝΑ»
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας “Ωρίων” συμμετέχει με αστροβραδιά στο AchaiaFest 2017 αυτό το Σάββατο 17 Ιουνίου με έναρξη στις 21:30. Η αστροβραδιά θα περιλαμβάνει αστροπαρατήρηση με τα τηλεσκόπια του “Ωρίωνα” όπου το κοινό θα παρατηρήσει τον πλανήτη Δία, τον πλανήτη Κρόνο, το μεγάλο σμήνος του Ηρακλή, το δακτυλιοειδές νεφέλωμα και άλλα ουράνια αντικείμενα.
Ταυτόχρονα, θα διεξαχθεί ουρανογραφία οπότε με τη χρήση ενός πράσινου laser το κοινό θα περιηγηθεί στον νυχτερινό ουρανό, στα ονόματα και τα χαρακτηριστικά των αστεριών, τις μορφές και την ιστορία των αστερισμών και των άλλων ουράνιων αντικειμένων που είναι ορατά διά γυμνού οφθαλμού.

Ο ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Με την επιμέλεια των ειδικών συνεργατών του Ι.ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ

Εργαστήριο face painting, «Βάλε χρώμα στη ζωή σου»
Εργαστήριο κατασκευής, «Ψαράκια του βυθού»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

Εργαστήριο αφήγησης, «Παραμυθομπερδέματα»
Εργαστήριο ζωγραφικής, «Σχέδια βγαλμένα από τα παραμύθια»

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Εργαστήριο μουσικοκινητικής, «Πήραν τα πόδια μου φωτιά»
Εργαστήριο μαγειρικής, «Η μυστική ζωή των υλικών»

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Εργαστήριο Θεατρικού παιχνιδιού, «Φώτα παρακαλώ»
Εργαστήριο κατασκευής, «Ώρα για παγωτάκι»

ΧΟΡΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο Πανειπηρωτικός Σύλλογος παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο Σύλλογος Σαγεΐκων Δήμου Δυτικής Αχαΐας παρουσιάζει Κρητικούς Χορούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο Πολιτιστικός Φορέας «Ροές» παρουσιάζει Νησιώτικους χορούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο Λαογραφικός Όμιλος Μεσσάτιδας «Ο Φίλερης» παρουσιάζει Πελοποννησιακούς χορούς.

SPORTS

Στο αθλητικό τμήμα του AchaiaFest 2017 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, οι ομάδες μας (ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ, ΝΟΠ, ΝΕΠ, ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ) σας περιμένουν καθημερινά με διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις

Όλη η επικαιρότητα