Χωρίς κατηγορία

Πάτρα: Σκηνικό φθινοπώρου με δυνατούς ανέμους και σκόνη – Κλειστό το Ρίο Αντίρριο – “Χτυπάνε” κόκκινο οι αλλεργίες

patra.jpg
Ακούστε το άρθρο

Σκηνικό φθινοπώρου ένα βήμα πριν το καλοκαίρι επικρατεί στην Πάτρα, με δυνατούς ανέμους που μεταφέρουν την σκόνη και κάνουν τις αλλεργίες να “χτυπάνε” κόκκινο. Ο Μάης μετά τις υψηλότατες θερμοκρασίες και την ηλιοφάνεια, άρχισε να κάνει τα …κόλπα του. Από το μεσημέρι οι άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα σε αρκετές περιοχές, όπως π.χ. στην Έλληνος Στρατιώτου όπου κόπηκαν καλώδια της ΔΕΗ ή στην οδό Αθηνών όπου είχαμε πτώση δέντρων.

Θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως 7 και κατά διαστήματα  8 μποφώρ επικρατούν από νωρίς το απόγευμα σε Πατραϊκό και Κορινθιακό κόλπο.

Λόγω των σφοδρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή  από τις 6.15 το απόγευμα παραμένει κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου.

Για αύριο Τετάρτη 29/5, ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με μέτριους δυτικούς ανέμους. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 22 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τhebest.gr η σκόνη που έχει απλωθεί στην πόλη απο τους δυνατούς ανέμους έχει στείλει στο νοσοκομείο πολλούς αλλεργικούς, ενώ δεν λείπουν και οι εποχιακές ιώσεις που ευνοούνται από παρόμοια καιρικά φαινόμενα και έχουν στείλει πολλά παιδιά στο Καραμανδάνειο.

Όλη η επικαιρότητα