Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Σκηνικό πολέμου μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών! – Στο Αυτόφωρο 12 συλληφθέντες (PHOTOS + VIDEOS)

kadoi2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Nεότερη ενημέρωση 18:00 Στο Αυτόφωρο παρέπεμψε ο Εισαγγελέας τους 12 από τους 14 συλληφθέντες κατά τα επεισόδια του Σαββάτου, ενώ ελεύθερους άφησε δύο ανήλικους.

Ο Εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, εμπρησμού, πρόκληση φθορών ξένης περιουσίας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας κ.λπ.

Οι 12 συλληφθέντες θα κρατηθούν μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, όπου στις 13:30 θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο.

Σκηνικό πολέμου στήθηκε στην Πάτρα το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Πάτρας με αφορμή ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτη.

Ομάδα αντιεξουσιαστών με κράνη και ρόπαλα απέκλεισε αρχικά και τις δύο εισόδους του ξενοδοχείου.

Η αστυνομία κατέφυγε στη χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσει, ενώ η ένταση συνεχίστηκε στην πλατεία Όλγας με φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Η κυκλοφορία στις οδούς Ρήγα Φεραίου και Αγίου Ανδρέου διεκόπη προσωρινά, καθώς ακολούθησε σύγκρουση της αστυνομίας με τους διαδηλωτές για αρκετή ώρα με ανταλλαγή χημικών, πετρών και μολότοφ.

Το πλήθος των διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στην πάνω πλευρά της Αγίου Νικολάου, ενώ η κυκλοφορία πέριξ της πλατείας Όλγας αποκαταστάθηκε. Η αστυνομία προσήγαγε 25 άτομα, εκ των οποίων συνέλαβε τα 14.

Το πρωί της Κυριακής οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι 14 συλληφθέντες από τα επεισόδια το απόγευμα του Σαββάτου στην Πάτρα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές τις διατάραξης κοινής ειρήνης και του εμπρησμού.

Εξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας έχει συγκεντρωθεί ομάδα αντιεξουσιαστών, ενώ η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή.

Νωρίτερα το πρωί, οι αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας έξω από κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, όπου παρέμειναν για 20 λεπτά φωνάζοντας συνθήματα, και στη συνέχεια αποχώρησαν.

*Φωτό από thebest.gr και Patrastimes.gr

Όλη η επικαιρότητα