Categories: Αχαϊα

Πάτρα: Σοβαρότατη παραμένει η κατάσταση του 6χρονου από τα Γρεβενά

Share

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 6χρονου αγοριού που υπέστη ανακοπή και μεταφέρθηκε απο τα Γρεβενά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ρίου της Πάτρας.

Όπως μετέδωσε, ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Πάτρας Μιχάλης Βασιλάκης, αύριο στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί εκ νέου ιατρικό συμβούλιο, ώστε να αξιολογηθεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού.

Νωρίτερα σήμερα ,μιλώντας στην ΕΡΤ και στον Μιχάλη Βασιλάκη, ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, υπογραμμίσε πως«Έχουμε μπροστά μας ένα ακόμα δύσκολο 24ωρο και μετά θα επαναξιολογηθεί η κατάστασή του».

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία γονιαδιακού ελέγχου, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να βρεθεί αν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο που προκάλεσε την αιφνίδια ανακοπή.

Παράλληλα, στον 6χρονο ασθενή έγινε θεραπευτική υποθερμία του εγκεφάλου, προκειμένου να προστατευθεί από εγκεφαλικό οίδημα.

Στο ερώτημα της ΕΡΤ, “αν γνωρίζουμε την αιτία που προκάλεσε την ανακοπή”, ο κ. Ηλιάδης απάντησε ότι “θα πρέπει πρώτα να πάνε όλα καλά με την υγεία του παιδιού και εφόσον συμβεί αυτό –κάτι που όλοι ευχόμαστε- θα μπορεί να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις (στο Ωνάσειο), ώστε να διερευνηθεί τι προκάλεσε την καρδιακή ανακοπή“.