Ελλάδα

Πάτρα: Στα χέρια των εισαγγελέων η δικογραφία για Μαλένα και Ίριδα – Αποφασίζουν τα περαιτέρω βήματα της έρευνας

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται τα επόμενα 24ωρα στη συγκλονιστική υπόθεση του θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας, το 2019 και το 2021, αντίστοιχα.
Ακούστε το άρθρο

Ο φάκελος με το πόρισμα των ιατροδικαστών και τις καταθέσεις μαρτύρων που ελήφθησαν από το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, βρίσκονται ήδη στη διάθεση των δύο εισαγγελέων πρωτοδικών, Αντώνη Ελευθεριάνου και Απόστολου Ανδρέου, οι οποίοι διενεργούν από τον περασμένο Απρίλιο την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Πλέον οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας που συγκλόνισε το πανελλήνιο αναμένονται ραγδαίες.

Τα επόμενα βήματα

Ο φάκελος με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη- Καλόγρηα που αποδίδει τον θάνατο των δύο παιδιών σε ασφυξία και οι καταθέσεις των δεκάδων μαρτύρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των δύο εισαγγελικών λειτουργών που έχουν την εποπτεία της έρευνας για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι δύο εισαγγελείς αφού μελετήσουν τα στοιχεία της δικογραφίας για το θρίλερ της Πάτρας και αξιολογήσουν το αποδεικτικό υλικό θα αποφασίσουν και τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Με βάση τα όσα προβλέπονται εκ του νόμου, πιθανότατα, όπως εκτιμάται, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα μπορέσουν να δώσουν παραγγελία για τη λήψη ανωμοτί κατάθεσης ενός ή περισσοτέρων προσώπων, για τα οποία προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Και όπως όλα δείχνουν η Ρούλα Πισπιρίγκου, η μητέρα των δύο κοριτσιών που κρατείται ήδη για την ανθρωποκτονία της μεγάλης της κόρης Τζωρτζίνας, θα βρεθεί, εκ νέου αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη και θα κληθεί με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιόποινης πράξης να δώσει εξηγήσεις και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της.

Όλη η επικαιρότητα