Αχαϊα

Πάτρα: Στις δικαστικές αίθουσες και πάλι η δολοφονία Μπακαρί – Έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης

Στις αρχές Ιανουαρίου του 2020 θα αναβιώσει εκ νέου στις δικαστικές αίθουσες του Μικτού Εφετείου Πατρών, η δολοφονική επίθεση με θύμα τον νεαρό Αμερικανό τουρίστα, Μπακαρί Χέντερσον, τον Ιούλιο του 2017, στο Λαγανά Ζακύνθου.

Η υπόθεση θα εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό, μετά την έφεση που άσκησαν κατά της πρωτόδικης απόφασης οι Δικηγόροι της οικογένειας του άτυχου νέου, η οποία έγινε δεκτή από τον Εισαγγελέα Εφετών Γ. Μπισμπίκη. Η έφεση ασκήθηκε κατά της πρωτόδικης απόφασης για ανθρωποκτονία από πρόθεση εναντίον των έξι εκ των εννέα κατηγορουμένων και εναντίον του μοναδικού Έλληνα για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σύμφωνα με την 30σέλιδη έκθεση έφεσης, η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Πατρών που επέβαλλε ποινές στους κατηγορουμένους από 5 έως 15 χρόνια, κρίνεται ως εσφαλμένη, ρίχνοντας τους στα “μαλακά”.

Ζητά μάλιστα να κριθούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Εσφαλμένη θεωρεί η Εισαγγελία και την απόφαση για τον Έλληνα μπάρμαν ο οποίος μετά τη δίκη αποφυλακίστηκε.

profimedia-0387738060-830x0.jpg

Οι γονείς του Μπακαρί αντέδρασαν στην πρωτόδικη απόφαση. «Είναι αδιανόητο. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία στην Ελλάδα;», δήλωσε ο πατέρας του έχοντας στο πλυερό του τη  σύζυγό του Τζιλ η οποία είπε «Η απόφαση αυτή στέλνει ένα μήνυμα στους Αμερικανούς που θέλουν να ταξιδέψουν στη χώρα σας. Γιατί εάν κάποιος δολοφονείται και δεν υπάρχει καμία τιμωρία, τι σε κάνει να πιστεύεις πως το παιδί σου μπορεί να είναι ασφαλές εδώ»

Όλη η επικαιρότητα