Αχαϊα

Πάτρα: Στο εδώλιο τέσσερις αστυνομικοί για τον ξυλοδαρμό 27χρονου στην Ασφάλεια

Ακούστε το άρθρο

Συνεχίστηκε χθες, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πάτρας εκδίκαση της υπόθεσης άγριου ξυλοδαρμού 27χρονου άνδρα ελληνικής καταγωγής τον Νοέμβριο του 2013 από τέσσερις αστυνομικούς μέσα στη Γενική Ασφάλεια Πάτρας, επί της οδού Ερμού.

Σύμφωνα με την κατάθεση του 27χρονου, επί 6 ώρες τον είχαν δεμένο με χειροπέδες, ενώ για μιάμιση ώρα τέσσερις αστυνομικοί τον υπέβαλλαν σε βασανιστήρια. Νωρίτερα του είχαν βάλει πλαστική ταινία και διπλές χειροπέδες, τον στρίμωξαν σε μια ντουλάπα και άρχισαν να τον χτυπούν δεμένο χειροπόδαρα, στην αρχή στα πόδια και στη συνέχεια στα οπίσθια. Του πάτησαν τον σβέρκο, του κατέβασαν το παντελόνι και τον χτυπούσαν αλύπητα στα οπίσθια, στη συνέχεια έβγαζαν φωτογραφίες του λέγοντάς του ότι θα τις κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο.

Πριν την καταγγελία για ξυλοδαρμό είχε προηγηθεί η σύλληψή του, όταν αστυνομικοί εισέβαλε στο σπίτι του, παρουσία εισαγγελέα για να κάνουν έρευνα, όπου ο μηνυτής ήρθε στα χέρια μαζί τους. Χθες κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης των αστυνομικών ένας συνάδελφός τους, ο οποίος ήταν ένας από τους αστυνομικούς που πήγαν για έλεγχο στο σπίτι του άνδρα.

Οπως ανέφερε, ο 27χρονος επιτέθηκε στους αστυνομικούς, ενώ ισχυρίστηκε πως οι μώλωπες που εμφανίζονται σε φωτογραφίες προκλήθηκαν από τη συμπλοκή που έγινε στο σπίτι του. Οπως έχει γίνει γνωστό, η έρευνα που διατάχθηκε από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, έχει σταματήσει αναμένοντας το αποτέλεσμα της ποινικής διαδικασίας. Η δίκη συνεχίζεται.

Πηγή: patrastimes.gr

Όλη η επικαιρότητα