Αχαϊα

Πάτρα: Στο «σκαμνί» για το Νότιο Πάρκο ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης

Ακούστε το άρθρο

Στον απόηχο βολών από την αντιπολίτευση αλλά και…συμπαράστασης

Nεότερη ενημέρωση 09.12΄

Στο Δικαστικό Μέγαρο με πορεία έφτασε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, καθώς ξεκινά η δίκη στην οποία βρίσκεται κατηγορούμενος, μαζί με τον αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά, για τη διαμόρφωση του Νότιου Πάρκου.

Πρώτη ενημέρωση 07.29΄

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα βρεθεί σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης και ο αντιδήμαρχος Χρ. Κορδάς για τον «αυθαίρετο» τρόπο που επέλεξαν να προχωρήσουν στην κατασκευή του Νοτίου Πάρκου της Πάτρας.

Η Δημοτική Αρχή σε υψηλού τόνους  προχωρά σήμερα σε δυναμική κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια , με τα σωματεία των εργαζομένων στο Δήμο, το Εργατικό Κέντρο, συνδικάτα να δίνουν το παρόν σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ την ίδια ώρα μερίδα της αντιπολίτευσης κάνει λόγο για προσπάθεια πολιτικής και εκλογικής εκμετάλλευσης ενόψει και Δημοτικών εκλογών .

Η Δημοτική Αρχή, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως » ο Κώστας Πελετίδης και ο Αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού έργου, Χρήστος Κορδάς για τη δημιουργία του Νότιου Πάρκου.

Κατηγορούνται, για το «κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου». Ένας χώρος που ήταν επί χρόνια  πλήρως εγκαταλελειμμένος και αφημένος στην τύχη του γεμάτος σκουπίδια, χόρτα, μπάζα, αποτελούσε εστία μόλυνσης για την πόλη μας.

Η «μεταβολή» που έγινε στο χώρο ήταν ο καθαρισμός του και η διαμόρφωση σε πάρκο από τους εργαζόμενους και τα μηχανήματα του Δήμου, χωρίς να χρεωθεί ο πατραϊκός λαός με εργολαβίες.

Ο απέραντος πρώην σκουπιδότοπος «μεταβλήθηκε» σε όαση περιπάτου, αθλητισμού και πολιτισμού.

Χαρακτηρίζεται έγκλημα η διαμόρφωση ενός μεγάλου  πάρκου που αποτελεί πραγματικό στολίδι για την πόλη μας, με παιδική χαρά, ποδηλατόδρομο, όργανα γυμναστικής, που καθημερινά επισκέπτονται χιλιάδες συμπολίτες μας. μεγάλες ευθύνες έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που μέσω των υπηρεσιών της έβαζε συστηματικά εμπόδια, που κατέληξαν σε μια ακόμη δίωξη.

Η Δημοτική Αρχή δεν υποχωρεί. Θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες του πατραϊκού λαού.

Την 1η Απρίλη ο λαός και η νεολαία της πόλης μας, τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι φορείς πρέπει με την μαζική, αγωνιστική παρουσία τους στα δικαστήρια να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην ελεύθερη πρόσβαση στη Παραλιακή Ζώνη. Το Νότιο Πάρκο ανήκει στον πατραϊκό λαό.

Σωματεία εργαζομένων με αποφάσεις τους, έχουν ανακοινώσει ήδη συγκέντρωση στις 9 το πρωί της Δευτέρας, έξω από τα Δικαστήρια. Μετά το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Δήμου, το Σωματείο Οδηγών – Χειριστών του Δήμου και τον Σύλλογο Προσωπικού της ΔΕΥΑΠ, το Σωματείο Φυλάκων Σχολικών Κτιρίων και λοιπών, Εργατοϋπαλλήλων του Δήμου, σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Τη Δευτέρα 1η Απριλίου ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης  σέρνεται σε δίκη γιατί μετέτρεψε έναν σκουπιδότοπο σε Πάρκο αναψυχής και πρασίνου! Κατηγορείται γιατί μετέτρεψε  μια χαβούζα και παρέδωσε στους Πατρινούς έναν χώρο – ανάσα ζωής! Καλούμε τις συναδέλφισσες και συναδέλφους καθώς και τον Πατραϊκό λαό να περιφρουρήσουμε μαζικά το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Νότιου Πάρκου! Στεκόμαστε στο πλευρό του Δημάρχου με αγωνιστική παρουσία στα δικαστήρια την 1η του Απρίλη, να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας  για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη! Προκηρύσσουμε στάση εργασίας από 8:00 – 11.30, με προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο και πορεία μέχρι τα Δικαστήρια».

via

Όλη η επικαιρότητα