WEB tv Αχαϊα

Πάτρα: Συγκέντρωση κατοίκων και αντισυγκέντρωση αντιεξουσιαστών για το προσφυγικό [ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε το άρθρο

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ., για την αποφυγή πρόκλησης έντασης μεταξύ κατοίκων νοτίων περιοχών που πραγματοποιούν κινητοποίηση στο ύψος της Π-Π, ζητώντας τη λύση του μεταναστευτικού και την απομάκρυνση των προσφύγων από την Ακτή Δυμαίων και συλλογικοτήτων μέλη των οποίων ήδη έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο ύψος της εισόδου του νέου λιμανιού, υπερασπιζόμενοι  τα δικαιώματα των μεταναστών.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει αναπτύξει δυνάμεις τόσο εντός του νέου λιμανιού όσο και σε κομβικά σημεία στην Ακτή Δυμαίων. Στην είσοδο του νέου λιμανιού βρίσκεται μικρή ομάδα κατοίκων οι οποίοι κρατάνε και πανό, ενώ η παρουσία μέχρι στιγμής των μελών του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου είναι πιο μαζική.

Πρώτη ανάρτηση 07.32′

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν σήμερα, σύλλογοι και φορείς του Νοτίου Διαμερίσματος, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το μεταναστευτικό πρόβλημα στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας.

Στη συγκέντρωση των κατοίκων θα συμμετέχουν και οι αστυνομικοί και λιμενικοί της Πάτρας.

Οι κάτοικοι της περιοχής, δηλώνουν αγανακτισμένοι, καθώς πληθαίνουν καθημερινά οι μετανάστες που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στους άτυπους καταυλισμούς που έχουν στήσει στα πρώην εργοστάσια της παραλιακής ζώνης και κυρίως στου Λαδόπουλου και της ΑΒΕΞ.

Αγανακτισμένοι δηλώνουν και οι αστυνομικοί και λιμενικοί που υπηρετούν στην Πάτρα, καθώς παρά τις συνεχείς παραινέσεις και εκκλήσεις τους -όπως λένε-, το τελευταίο 6μηνο προς πάσα κατεύθυνση, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο από την πολιτεία για τον περιορισμό των μεταναστών στην περιοχή, αλλά ούτε και ενίσχυση με προσωπικό των ειδικών υπηρεσιών.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 3.00 μ.μ., απέναντι από την είσοδο του νέου λιμανιού (είσοδος πρώην εργοστασίου Πειραϊκής Πατραϊκής).

Στη διαμαρτυρία κατοίκων, αστυνομικών και λιμενικών «απαντούν» με αντισυγκέντρωση αναρχικές ομάδες και συλλογικότητες, οι οποίες έχουν δώσει «ραντεβού» στις 2.00 μ.μ., στις εγκαταστάσεις της ΑΒΕΞ.

Οι συγκεντρωμένοι θα ενωθούν με τους μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν στον άτυπο καταυλισμό της ΑΒΕΞ, «για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας, ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό», όπως τονίζουν.

Δρακόντεια αναμένονται τα μέτρα της αστυνομίας στην παραλιακή ζώνη της Ακτής Δυμαίων, προκειμένου να μην δημιουργηθούν επεισόδια ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους των δύο συγκεντρώσεων.

Πηγή: patrastimes

Όλη η επικαιρότητα