Αχαϊα

Πάτρα: Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Ακούστε το άρθρο
Αίτηση άδειας στο δήμο Πατρέων για τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου ενάντια στη χρήση του όρου Μακεδονία από τα Σκόπια κατέθεσαν τη Δευτέρα εκπροσωποι οργανώσεων που δηλώνουν υπεύθυνοι για τη διοργάνωσή του στην Πάτρα στις 2 το μεσημέρι της 4ης Μαρτίου 2018 επί της πλατείας Γεωργίου.

Την ανακοίνωση που είναι γραμμένη με πολυτονικό σύστημα την υπογράφουν ο γιατρός Γεώργιος Αθανασόπουλος και ο Ιωάννης Παναγιωτακόπουλος.

«Εν μέσω προσπαθειών αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης με το πολλοστό σκάνδαλο διαφθοράς της πολιτικώς γηρασμένης κομματικής αριστοκρατίας της Μακεδονίας σε ξένη κυβέρνηση, απλοί, δημοκρατικοί, ακομμάτιστοι και μη ακραίοι πολίτες κατέθεσαν στις 12/2 επισήμως αίτηση αδείας στον Δήμο Πατρέων για τη διεξαγωγή του μεγαλειώδους – ως αναμένεται – Συλλαλητηρίου κατά της χρήσεως του όρου “Μακεδονία”, απο τους γείτονες, σε οποιαδήποτε γλώσσα ή μορφη, καθώς και παραγώγων του, που θα διοργανωθεί την Κυριακή 4η Μαρτίου τρέχοντος και ώρα 14.00 στην κεντρική πλατεία Βασ. Γεωργίου Α’, από τον κοσμό των ίδιων ομάδων που διοργάνωσαν τα ιστορικά Συλλαλητήρια της 21η Ιανουαρίου και 4ης Φεβρουαρίου τρέχοντος, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα», γράφουν χαρακτηριστικά.

Δείτε τις ενώσεις και την αίτηση στη Gallery του Newsbomb.gr 

Το εν λόγω Συλλαλητήριο συν-διοργανώνουν αρχικώς οι:

Επιτροπή Ενημερώσεως επί Εθνικών Θεμάτων (ιδρυθείσα εκ του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας μεταπολιτευτικώς, κ.ου Μ.Δ. Στασινόπουλου),

Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνος Ελλάδας – Αυστραλίας,

Παμμακεδονική Ένωση Θεσσαλονίκης,

Παμμεκδονική Ένωση ΗΠΑ,

Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτωρίας,

“Australian Instityte of Macedonian Studies” όπως αυτές εκπροσωπούνται στην Ελλάδα, και οι δεκάδες πρωτοβάθμιες οργανώσεις και φορείς που οι ως άνω περιλαμβάνουν.

Να σημειώσουμε ότι πριν απο λίγες ημέρες ακυρώθηκε αντίστοιχο συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί στην Πάτρα

Πηγή: newsbomb

Όλη η επικαιρότητα