Categories: Αχαϊα

Πάτρα: Συμβολική κίνηση από τα πληρώματα – Τι θα κάνουν αντί της Μεγάλης Καρναβαλικής Παρέλασης

Share
Το Καρναβάλι είναι η χαρά της ζωής. Και αυτό δεν μπορεί να σταματήσει εύκολα. Ετσι και τα πληρώματα αποφάσισαν να δώσουν τη δική τους νότα ευφορίας και ελπίδας, το μεσημέρι της Κυριακής. Θα προχωρήσουν και σε μία συμβολική κίνηση καθώς στις 2 το μεσημέρι, την ώρα που η παρέλαση θα περνούσε έξω από το Δημοτικό Θέατρο, οι εκπρόσωποι των πληρωμάτων με τις στολές τους θα φωτογραφηθούν στα σκαλιά.
Χθες το μεσημέρι τα πληρώματα συναντήθηκαν στις αποθήκες του ΑΣΟ, για να πάρουν τελικές αποφάσεις για το τι θα κάνουν, μετά και την ακύρωση των παρελάσεων και των εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το Δήμο. Το ραντεβού δόθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ενώ το παρών έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι πληρωμάτων. Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές συναισθηματικής φόρτισης.
Μετά το τέλος της συνάντησης, η Νάντια Κωνσταντινίδη σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τα πληρώματα είναι εδώ, ενωμένα να γιορτάσουν την γιορτή της πόλης, να γιορτάσουν την Αποκριά η οποία δεν ακυρώνεται. Δεν υπάρχουν κανόνες, μόνο εξαιρέσεις. Επιφυλασσόμεθα να δώσουμε τη δική μας νότα, με τον δικό μας τρόπο, την Κυριακή της Αποκριάς, σεβόμενοι απόλυτα τους κανόνες, σεβόμενοι απόλυτα τον κανονισμό και την ακύρωση την τυπική, αλλά εμείς με τον δικό μας τρόπο θα είμαστε εκεί. Θα δώσουμε τη δική μας νότα και η πόλη θα γιορτάσει διακριτικά, όπως εμείς ξέρουμε. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι καλούμε όλα τα πληρώματα που έχουν συμμετοχή στο Καρναβάλι του 2020, με ένα ή δύο εκπροσώπους τους που θα φοράν τη φετινή στολή, να έρθουν την Κυριακή στις 2 η ώρα το μεσημέρι μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο».
Οσον αφορά στο τι θα ακολουθήσει, η Νάντια Κωνσταντινίδη αρκέστηκε να πει ότι θα υπάρξει ένας αυθόρμητος τρόπος γιορτής από τα πληρώματα που το επιθυμούν.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπάρξει πομπή των πληρωμάτων, με όσα μέλη του επιθυμεί το κάθε ένα, η οποία αναμένεται να κατευθυνθεί προς την πλατεία Αγίας Σοφίας.
Και για όσους ανησυχούν για το θέμα της μουσικής, όπως μάθαμε θα υπάρχουν κρουστά που θα δίνουν τον ρυθμό.
Αλεξάνδρα Παναγοπούλου

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΑ

Αποφασισμένα να παρελάσουν είναι και τα λεγόμενα «υπεράριθμα» πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού. Από την πρώτη στιγμή είχαν δηλώσει πως η ματαίωση των παρελάσεων δεν τα πτοεί και πως αυτά θα έβγαιναν κανονικά με δικά τους ηχεία. Σημειώνεται πως πρόκειται για τέσσερα πληρώματα.
Η ΕΛΑΣ πάντως ευελπιστεί ότι δεν θα επιμείνουν.
Πηγή: Εφ. «Πελοπόννησος»