Πάτρα: Συνάντηση του Νεκτάριου Φαρμάκη με τον Κώστα Πελετίδη

Share

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη στην οποία αναλύθηκαν λεπτομερώς όλα τα προβλήματα που προκάλεσε στο Δήμο Πατρέων το πρόσφατο καιρικό φαινόμενο της 29 και 30 Νοεμβρίου 2021.

Ο Δήμαρχος προσδιόρισε επακριβώς την εδαφική έκταση του Δήμου Πατρέων για την οποία έχει υποβληθεί το αίτημα κήρυξης της σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ζήτησε αυτό να περιληφθεί και στο σχετικό αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ώστε να μην παραληφθεί οποιοδήποτε νοικοκυριό και επαγγελματικός χώρος που επλήγησαν από τη θεομηνία.

Επίσης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τον τρόπο που ο Δήμος Πατρέων και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα δράσουν ώστε σύντομα και αποτελεσματικά να αποκατασταθούν οι ζημιές στο οδικό δίκτυο και τις λοιπές εγκαταστάσεις  ξεπερνώντας τα ζητήματα που δημιουργεί το καθεστώς αιγιαλού και παραλίας. Τέλος ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το Δήμαρχο για τις ενέργειες του για την χρηματοδότηση της υπάρχουσας μελέτης προστασίας των ακτών από τη θαλάσσια διάβρωση.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Έργων Υποδομής Χρήστος Κορδάς, Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας Βραχνεϊκων Αναστασία Τογιοπούλου, Δημοτικής Ενότητας Ρίου Ευάγγελος Κατσακούλης και ο Διευθυντής Έργων Υποδομής Γιώργιος Σπηλιωτόπουλος ενώ από την Περιφέρεια παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας Χαράλαμπος Μπονάνος και ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Παναγιώτης Φλωράτος.