Αχαϊα

Πάτρα: Τον σκότωσαν με σκεπάρνι για 30 ευρώ και ένα ρολόι – Αίσθηση από την απόφαση του δικαστηρίου

Η υπόθεση αναβίωσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών.
Ακούστε το άρθρο

Το έγκλημα που συντάραξε την Πάτρα αναβίωσε σε δικαστική αίθουσα. Ένα ζευγάρι είχε οδηγηθεί στη φυλακή για τη ληστεία μετά φόνου μέσα σε σπίτι. Τρία χρόνια μετά τη δολοφονία, η απόφαση του δικαστηρίου τροφοδοτεί συζητήσεις…

«Έσπασαν» τα δις ισόβια για τον νεαρό άνδρα, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι μαζί με την 31χρονη τότε φίλη του, λήστεψαν και χτύπησαν με σκεπάρνι το Μάιο του 2018 σε περιοχή των Ζαρουχλεΐκων της Πάτρας έναν 70χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του οκτώ μέρες μετά.

Η υπόθεση αναβίωσε προχθές (25-11-2021) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών όπου στο εδώλιο κάθισαν οι δύο νεαροί που βρίσκονταν στη φυλακή κατηγορούμενοι για φόνο και ληστεία. Το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο αθώωσε λόγω αμφιβολιών τη νεαρή κοπέλα, η οποία είχε κατηγορηθεί πρωτόδικα σε 10ετή κάθειρξη για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία και τη ληστεία και ήταν έγκλειστη σε σωφρονιστικό κατάστημα.

Η Έδρα έδειξε όμως επιείκεια και για τον νεαρό κατηγορούμενο, μετατρέποντας την κατηγορία σε βάρος του από ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία, σε ληστεία μετά φόνου με ιδιαίτερη σκληρότητα, αναγνωρίζοντας πως είχε μειωμένο καταλογισμό καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος στην απολογία του ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και δεν ήταν σε θέση να αντιληφθεί τα όσα έκανε.

Παράλληλα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς δεδομένου ότι ο νεαρός κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του στις φυλακές έχει καταφέρει να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά παρακολουθώντας πρόγραμμα, πηγαίνει στο σχολείο και εργάζεται.

Σύμφωνα με το flamis.gr, το ΜΟΕ Πάτρας του επέβαλε συνολική ποινή καθείρξεως 14 ετών και σε λίγα χρόνια θα βγει από τη φυλακή, με την προτροπή της προέδρου να συνεχίσει στη ζωή του με τα δείγματα καλής διαγωγής που επέδειξε κατά την περίοδο του σωφρονισμού του.

Πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αιγίου, είχε επιβάλλει ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και ισόβια για ληστεία στον τότε 32χρονο. Υπενθυμίζουμε ότι οι δύο κατηγορούμενοι, μετά την πράξη τους, είχαν πετάξει τα ρούχα που φορούσαν σε κάδο απορριμμάτων, όταν βγήκαν από το σπίτι του ηλικιωμένου, αλλά δεν κατάφεραν να παραπλανήσουν τις αστυνομικές αρχές.

Σε μικρό χρονικό διάστημα οι αστυνομικοί τους εντόπισαν, με βάση περιγραφές, και τους συνέλαβαν, για την ανθρωποκτονία και τη ληστεία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αφαίρεσαν ένα ρολόι και 30 ευρώ από το σπίτι του ηλικιωμένου.

Πηγή: flamis.gr

Όλη η επικαιρότητα