Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Πάτρα: Ξεκίνησαν τα «μυστικά δείπνα» μεταξύ υποψηφίων

patra22.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μυστικά τετ α τετ και συσκέψεις ακολουθούν την παρέμβαση του πρώην αντιδήμαρχου πολιτισμού και Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Αλέξη Σκαρμέα, με την οποία ζητούσε συμπαράταξη και σύμπλευση συγκεκριμένων δυνάμεων με φόντο τις εκλογές του Μαΐου.

Αποκλειστικές πληροφορίες αναφέρουν πως το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο πλαίσιο αυτής της κατεύθυνσης έγινε συνάντηση Δημοτικών Συμβούλων της Ενωτικής Κίνησης που ασπάζονται τις απόψεις του κ  Σκαρμέα, με τον επικεφαλής και στελέχη άλλης Δημοτικής παράταξης.

Στο τραπέζι μπήκε το θέμα της συνεργασίας και των δυο πλευρών μέσα από τη δημιουργία μιας νέας παράταξης η οποία θα κινείται στη βάση ενός κοινού πλαισίου που θα συνταχθεί.

Η πρώτη επαφή θεωρείται πως ήταν θετική και συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση νέας συνάντησης τις επόμενες ημέρες.

Οριστικό διαζύγιο με Τζανάκο

Παρά το γεγονός πως πριν από έξι ημέρες επιχειρήθηκε να σπάσει ο πάγος με τον πρώην αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, με όχημα την αναγκαιότητα να υπάρξει μέλλον στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, η προσπάθεια έπεσε στο κενό και το μόνο που διαπιστώθηκε ήταν το χάος που υπάρχει μεταξύ των δύο  «πλευρών».

Ο Γρ. Αλεξόπουλος

Την ίδια ώρα στο τραπέζι εξακολουθεί να υπάρχει – σε ό,τι αφορά την αναζήτηση επικεφαλής ενός νέου σχήματος – το όνομα του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας και πρώην Δημάρχου  Ωλενίας  Γρ. Αλεξόπουλου.

Ο κ. Αλεξόπουλος φέρεται να εξετάζει τα έως τώρα δεδομένα με πρωταρχικό το κατά πόσον οι συνθήκες επιτρέπουν τη διαμόρφωση ενός συνδυασμού, ο οποίος θα έχει στις τάξεις του πρόσωπα πρώτης γραμμής αλλά και κατά πόσο θα έχει τη στήριξη βασικών παραγόντων και χώρων. Πάντως, από το περιβάλλον του κ. Αλεξόπουλου αφήνεται να εννοηθεί πως ο πρώτος βαθμός τοπικής Αυτοδιοίκησης ποτέ δεν έπαψε να τον ενδιαφέρει. 

Πίεση σε Πεφάνη

Στο πλαίσιο της υλοποίησης όσων προκύπτουν από την πρότασης για συμπαράταξη τις τελευταίες ημέρες από συγκεκριμένους κύκλους υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον πρώην αντιδήμαρχο Δ. Πεφάνη, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα είναι υποψήφιος. Οι επαφές γίνονται στην κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας συνεργασίας και συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο υπό ένα πρόσωπο το οποίο θα ήταν αποδεκτό.

Πηγή: patrastimes.gr

Όλη η επικαιρότητα