Αχαϊα

Πάτρα: Ζητήθηκε εκταφή για τη μικρή Τζωρτζίνα

Γιατί ζητήθηκε η εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας…
Ακούστε το άρθρο

Η οικογένεια Δασκαλάκη στην Πάτρα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της, την ώρα που οι εξελίξεις για τους θανάτους των τριών παιδιών τους, διαδέχονται η μία την άλλη.

Όλα δείχνουν πως μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει η εκταφή της σορού της μικρής Τζωρτζίνας, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της. Δεν αποκλείεται να ζητηθεί κάτι ανάλογο και για τα δύο μικρότερα αδέρφια τους, που επίσης πέθαναν κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί και τεκμηριωθεί ιατρικά.

Το πρώτο αγγελούδι έφυγε από τη ζωή το 2019, το δεύτερο το 2020 και το τρίτο, η μικρή Τζωρτζίνα, κέρδισε τη μεγάλη μάχη το 2021 και την έχασε λίγους μήνες μετά, το 2022. Η Τζωρτζίνα ήταν το πιο μεγάλο κορίτσι της οικογένειας Δασκαλάκη. Και ίσως ο θάνατός της, δώσει απαντήσεις στα «γιατί» και στα «πώς» των αιφνίδιων θανάτων.

Μετά την Εισαγγελική παρέμβαση για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών σε διάστημα τριών ετών και την ανάληψη της υπόθεσης από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, έντονη ηταν φημολογία που είχε αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες, για το ενδεχόμενο εκταφής της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pelop.gr, φαίνεται πως σχετικό αίτημα διαβιβάστηκε με τις ίδιες πληροφορίες να αναφέρουν, ότι δεν αποκλείεται να ζητηθεί εκταφή και για τα αλλα δυο παιδιά, που πέθαναν τα προηγούμενα χρόνια.

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Τα κορίτσια καταρρέουν σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς εξήγηση – Η Τζωρτζίνα θα δώσει τις απαντήσεις»

Τα αναπάντητα ερωτήματα της ιατρικής κοινότητας συνόψισε η Άννα Μαστοράκου:

«Για εμάς ο θάνατος των τριών παιδιών είναι ένα άλυτο μυστήριο, γιατί έχουμε τρεις διαφορετικές οντότητες, δηλαδή τρία διαφορετικά ιστορικά που φαίνεται να καταλήγουν περίπου με τον ίδιο τρόπο» είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, αναφερόμενη στην συγκλονιστική υπόθεση της οικογένειας από την Πάτρα. «Τα κορίτσια καταρρέουν μέσα σε λίγα λεπτά και πεθαίνουν χωρίς να υπάρχει μια εξήγηση που να αποτυπώνει ακριβώς ποιο είναι το αίτιο του θανάτου», πρόσθεσε.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας επεσήμανε μάλιστα ότι έχουν πραγματοποιηθεί ειδικές αναλύσεις για να αποτυπωθεί αν υπάρχει γενετική αιτία που να δικαιολογεί τους θανάτους και δεν έχει διαπιστωθεί κάτι.

Συνοψίζοντας πάντως τι είναι μέχρι τώρα γνωστό για τις 3 αδελφές, στην πρώτη περίπτωση του 7μηνου κοριτσιού, υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση, στον θάνατο του δεύτερου κοριτσιού έχει αποτυπωθεί ως αίτιο η ηπατική ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα, ωστόσο πάλι αφήνονται ερωτηματικά για το πώς πέθανε το παιδί και στο τελευταίο παιδί δεν έχει βρεθεί αιτία θανάτου κατά την ιατροδικαστική εξέταση, οπότε δεν υπάρχει κάποιο εύρημα που να εξηγεί την κατάληξη.

Πηγή: newsit.gr

Όλη η επικαιρότητα